2024/04/23

 

„METŲ ŪKIS“ – VISŲ ŽEMDIRBIŲ ŠVENTĖ

„Metų ūkio“ nugalėtojai ir dalyviai scenoje. Autorės nuotrauka

„Metų ūkio“ nugalėtojai ir dalyviai scenoje.
Autorės nuotrauka

Praėjusį penktadienį Kaune, „Girstučio“ kultūros ir sporto centre, vyko tradicinio respublikinio „Metų ūkio“ konkurso nugalėtojų apdovanojimo šventė. Sutapimas – tą pačią dieną žemdirbišką šventę surengė ir kupiškėnai, gal todėl miesto kultūros centro salėje liko nemažai tuščių vietų.

Ada DVARIONAITĖ

Prie kultūros centro iš ryto rūko dūmelis, medžiotojai virė tradicinę tirštą sriubą – bliauką, o tuo tarpu salėje kalbėta apie žemės ūkį, žemdirbius, kaimo žmogaus darbštumą, pastarųjų kelerių metų gamtos kaprizus, linkėta kantrybės, išmintingų valdžios sprendimų ir derlingų kitų metų visiems, kurie dar kaime likę ir tiki savo gyvenimo pasirinkimu. Kalbėjo Lietuvos ūkininkų sąjungos (LŪS) rajono skyriaus pirmininkas Zigmantas Aleksandravičius, ūkininkus sveikino Seimo nariai Jonas Jarutis ir Raimundas Martinėlis, rajono meras Dainius Bardauskas, medžiotojų bendruomenės vadovas Bronislovas Domža, žemdirbių verslo partneriai, kaimynai rokiškėnai, jų LŪS skyriaus pirmininkė Dalia Lūžienė-Malijonienė. Svečiai atvežė žemės ūkio ministro Giedriaus Surplio padėkas ūkininkams Danutei Adamonienei ir ūkininkų konkurso pirmos vietos laimėtojui Henrikui Gineikai.

Apie „Metų ūkio“ konkursą ir jo dalyvius „Kupiškėnų mintyse“ rašyta vasarą, verta tik trumpai prisiminti apie šią kasmentinę žemdirbių veiklos peržvalgą.

Konkursai rengiami jau 25 metus, jo dalyviais ir laimėtojais per šį laikotarpį yra tapę daugelis ūkininkavimo senbuvių, tad šiemet Kupiškyje apsispręsta rengti tik ekologiškai ūkininkaujančių konkursą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis

Rekomenduojami video