2024/04/19

 

VYTAUTAS KERNAGIS – AMŽINASIS ARTISTAS

Vytautas Kernagis jaunesnysis sakė, kad jo tėtis viską labai skrupulingai dokumentuodavo: kaip jį publika sutiko viename ar kitame mieste, kiek buvo žmonių ir kt., rinko iškarpas iš laikraščių, kruopščiai archyvavo savo darytas nuotraukas. Autorės nuotrauka

Kalbant apie maestro Vytautą Kernagį, į Anapilį išėjusį prieš dešimtmetį, sunku vartoti žodį „buvo“, nes, atrodo, kad jis tiesiog yra. V. Kernagio žvaigždei nėra vakar ar šiandien, nes ji neturi ribų.

Audinga SATKŪNAITĖ

Saugo atminimą

„Apie V. Kernagį galima sukurti ne vieną filmą, parašyti begalę knygų sekant jo gyvenimo etapais arba ilgai ilgai pasakoti“, – sakė Kupiškyje viešėjęs Vytautas Kernagis jaunesnysis, kuris rūpinasi Vytauto Kernagio labdaros ir paramos fondu.

Tokia yra tiesa. Nemažai maestro atminimo išsaugojimo darbų Vytauto Kernagio labdaros ir paramos fondas, kuris įkurtas 2008 metais, jau yra atlikęs. V. Kernagiui pastatyti paminklai Nidoje ir Vilniuje, įrengtos atminimo lentos, išleistos kompaktinės ir vinilinės plokštelės, knygos, surengti koncertai, parodos ir kt. Šio fondo veikla užima ir platesnes sritis – teikiama pagalba sergantiems onkologinėmis ligomis ir jau keletą metų daug dėmesio skiriama vaikų edukacijai ir kūrybiškumo skatinimui.

Daugelis faktų apie V. Kernagį, kuris daugiau kaip 40 metų grojo, dainavo, kūrė dainų muziką ir žodžius, rašė scenarijus, režisavo ir vedė renginius bei TV laidas, žinomi ar bent girdėti. Kai sudėlioji juos į istoriją, tik tuomet supranti V. Kernagio asmenybės plotį, svorį ir jėgą.

Daugelyje sričių, kurias šiandien suvokiame kaip įprastas galimas, būtent V. Kernagis pramynė takus ir dėliojo pirmuosius žingsnius.

Per pusantros valandos susitikimą su kupiškėnais V. Kernagis jaunesnysis pabandė išryškinti tėčio kūrybinio kelio etapus. O kaip kitaip papasakoti svarios asmenybės didelę istoriją?

V. Kernagio jaunesniojo pasakojimą apie tėtį iliustravo vaizdiniai intarpai, kuriuose buvo galima išvysti ir išgirsti maestro. Ne tik dainuojantį, bet ir pasakojantį anekdotą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Jo tevo A+A Vytauto Kernagio dainos puikios, geri, prasmingi tekstai. Saunuolis sunus, kad puoseleja tevo atminima, o fondas turi geru ir kilniu tikslu. Sekmes Vytautui.

  • „Politinė reklama“ jauniausio koncervatoriaus neblogai su galvota.

  • Tai a. a. Vytauto Kernagio labdaros ir paramos fondo veikla sergantiems vaikams padėti, veikia nuo 2008 metų. Kam vaidenasi politikavimas, reikia susirūpinti.

  • Kokią partiją reklamuoja? Išryškino?

    • Kaip gerai,kad Konservatoriu.

Rekomenduojami video