2024/04/25

 

PASIDŽIAUGTA RUDENS GĖRYBĖMIS

Moliūgų ir persikų želę pagaminusi Violeta Kanonova (kairėje) su palaikymo komanda.

Praėjusį savaitgalį Puponių kaimo bendruomenės moterys padedant bendruomenės pirmininkei Litai Čiurlienei surengė smagų pasibuvimą ir bendravimą, džiaugėsi savo soduose ir daržuose išaugintomis gėrybėmis.

Aušra JONUŠYTĖ

Dar prieš įžengiant į bendruomenės salę, prie pastato puikavosi išskaptuoti moliūgai, prieangyje – didelės vazos, viduje sumaniai išdėstytos ąžuolo gilutės, eglės kankorėžiai, kaštonų vaisiai, kuriuos puošė rudeniniai klevo lapai ir chrizantemų žiedai.

Verdama daržovių sriuba. Iš kairės: Vasilijus Parfionovas, Raselė Zabulienė ir Edita Kriaučiūnienė.
Moterys bando karaokę. Dešinėje Puponių bendruomenės pirmininkė Lita Čiurlienė.
Aušros Jonušytės nuotraukos

Lauke visų dėmesį atkreipė pakabintas katilas, kuriame virė tiršta daržovių sriuba. Viralą akylai prižiūrėjo šeimininkė Edita Kriaučiūnienė ir Vasilijus Parfionovas. Prie jų retkarčiais žvilgtelėti sustodavo renginio dalyviai ir svečiai.

Antrus metus Puponių kaimo bendruomenei vadovaujanti L. Čiurlienė pasidžiaugė, kad vietiniai žmonės stengiasi paminėti metų laikus ir suruošti šventes.

„Šiemet taip pat pasibaigus šiltajam laikotarpiui ir kaimo žmonėms turint daugiau laiko sukvietėme puponiečius ir iš toliau atvykusius svečius į šventę. Praeitais metais buvo sumanyta pyragų ir moliūgų šventė, o šį spalį nutarėme parodyti, ką įmanoma iš rudens gėrybių pagaminti, ir jomis pasivaišinti“, – teigė vadovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video