2024/03/29

 

NEĮGALIŲJŲ DRAUGIJA ATŠVENTĖ JUBILIEJŲ IR PASIRENGĖ NAUJIEMS DARBAMS

Praėjusį penktadienį į Kupiškio kultūros centro vitražų salę rinkosi Kupiškio neįgaliųjų draugijos nariai ir jų bičiuliai, rėmėjai. Mat suplanuota vieno suėjimo proga atlikti kelias svarbias užduotis – praktinę ir šventišką.

Ada DVARIONAITĖ

Neeilinėje konferencijoje apsvarstyta praėjusių metų draugijos veikla, pateikta nuveiktų darbų ataskaita, taip pat priimti nauji draugijos įstatai. Ir šventiškai jaukiai paminėtas draugijos veiklos 30-metis, apdovanoti ištikimiausi ir aktyviausi nariai, pasidžiaugta savojo balsingo ansamblio ir svečių koncertu, pasibūta ir bendrauta draugiškoje vaišių užstalėje.

Pinigų mažėja, veiklos daugėja

Kaip šitiek daug darbų ir užduočių pasiryžta nuveikti per vieną suėjimą? Kupiškio neįgaliųjų draugijos pirmininkė Bronė Kaleinikovienė paaiškino buvus racionalų užmojį: draugijos jubiliejus būtų gruodį, bet šis mėnuo toks sklidinas metų pabaigos darbų, visokių švenčių ir progų, kad nebetilptų dar vienas renginys. Metų pradžioje dėl ligų ir bėdų suvėluota surengti ataskaitinį susirinkimą, o dabar iškilo būtinybė keisti draugijos įstatus, pritaikyti juos šiandieniams poreikiams. Todėl ir sumanyta rengti neeilinę konferenciją.

Kupiškio neįgaliųjų draugijai priklauso 223 nariai, didžioji jų dalis senbuviai, vyresnio amžiaus sulaukę, tad ir jų lūkesčiai atitinka poreikius. Teikiama pagalba ir parama kasdieniame gyvenime ir buityje, asmeninio asistento pagalbos, transporto, higienos paslaugos, vyksta užsiėmimai darbo terapijos klubo būreliuose, kūrybinė ir kultūrinė veikla. Visa tai išreiškiama skaičiais. Per 2017 m. suteiktos 4332 paslaugos 158 žmonėms, iš jų 120 neįgaliųjų ir 38 jų šeimų nariams.

Paslaugos čia prieinamos ir socialiai remtiniems žmonėms. Veikia rankdarbių būreliai, yra vokalinis ansamblis „Prie Kupos“, balsingi draugijos nariai renkasi repetuoti, vyksta koncertuoti ne tik po rajoną, bet ir pas kaimynus.

Draugijos veikla finansuojama pagal projektines paraiškas, pernai jų buvo penkios.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video