2024/04/19

 

RAJONE VIEŠĖJO VYRIAUSYBĖS VADOVAS

Prie kavinės „Janta“ Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį pasitiko rajono meras Dainius Bardauskas.

Prie kavinės „Janta“ Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį pasitiko rajono meras Dainius Bardauskas.

Spalio 19 dieną rajone lankėsi Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.
Premjeras per dalykinius pietus „Jantos“ kavinėje su Kupiškio rajono savivaldybės vadovybe aptarė aktualiausias problemas, pabendravo su žiniasklaidos atstovais. Vėliau lankėsi UAB „Gilota“ ir Adomynės dvare susitiko su šio kaimo bendruomenės atstovais.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Žvilgtelėjo ir į miestą

Į Kupiškį premjeras S. Skvernelis su savo komanda atvyko iš Panevėžio rajono, kur lankėsi Velžyje, Krekenavoje ir Upytėje.

Po dalykinių pietų ir problemų aptarimo su Kupiškio rajono savivaldybės vadovais „Jantos“ kavinėje Ministras Pirmininkas trumpai pabendravo ir su žiniasklaidos atstovais.

Premjeras Saulius Skvernelis ir jo komanda su rajono meru Dainiumi Bardausku ir kitais rajono atstovais.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotraukos

Pasak S. Skvernelio, su Kupiškio rajono savivaldybės vadovybe aptartos problemos panašios kaip ir daugumoje kitų savivaldybių. Tai finansavimas, Valstybės investicijų programos (VIP) projektai ir jų finansavimas, švietimo problemos. Džiugu, kad kupiškėnai gali pasigirti, jog pastaruoju metu opius švietimo klausimus jiems pavyko sklandžiai išspręsti. Taip pat aptarti laukiantys sveikatos priežiūros sistemos pokyčiai, ūkininkų klausimai, tarp jų ir rajone aktuali vilkų problema.

Paklaustas, ar bus surasta lėšų Adomynės dvaro pastato išorės remontui, juolab kad Adomynė kitąmet bus mažoji kultūros sostinė, premjeras sakė, kad susitiks su šio kaimo bendruomene, įsiklausys į jos lūkesčius ir bandys tą problemą spręsti. „Nedaliju pažadų iš anksto dėl to, ko negaliu iš karto ištesėti. Savo įsipareigojimus ir aš, ir Vyriausybė vykdome. Problemas žinome, girdime, pasižymėjome. Būdų aktualiausiems klausimams išspręsti rasime“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Paklaustas, ar dalyvaus prezidento rinkimuose, premjeras šyptelėjo ir lakoniškai atsakė: „Čia bus taip, kaip žmonės nuspręs.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Meška su lokiu-abu labu tokiu….

Rekomenduojami video