2024/04/25

 

RAJONO MOKINIAI – Į PAMOKAS PANEVĖŽYJE

Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Siekiant didinti mokinių susidomėjimą mokslu, Lietuvoje planuojama įsteigti dešimt STEAM – gamtos, technologijų, inžinerijos, matematikos ir kūrybiškumo ugdymo – centrų. Vienas jų duris turėtų atverti ir Panevėžio „Minties“ gimnazijoje, kur galėtų vykti pamokos ir Kupiškio rajono mokiniams.

Kol kas tokią ugdymo galimybę ir naudą lengviau įsivaizduoti, nes dar neaišku, kada STEAM centras Panevėžyje bus atviras mokiniams.

Audinga SATKŪNAITĖ

Ilgi svarstymai ir diskusijos

Vicemeras Aurimas Martinka sakė, kad pirmos diskusijos apie būsimą STEAM centrą Panevėžyje prasidėjo 2016 metų vasarą, tada imtasi įvairių žingsnių.

Anot jo, dėl to buvo įsteigtas Atviras jaunimo centras Panevėžyje, kuris administruotų centro veiklą, vėliau tuo pavesta rūpintis Panevėžio regiono plėtros tarybai. O galų gale prieita iki to, kad naujų STEAM centrų veiklą koordinuos Švietimo ir mokslo ministerija.

Anot A. Martinkos, STEAM centro finansavimo laikotarpis yra nuo 2014 iki 2021 metų, todėl pernelyg pradžioje ir neskubėta.

Tačiau, vicemero pastebėjimu, iki galutinės ribos taip pat liko nebedaug.

„Dabar laikomasi minties, kad viską reikia padaryti kuo greičiau. Dėl to visiems būtų tik geriau. Daug kas priklausys ir nuo Panevėžio miesto savivaldybės, nes patalpos yra, bet joms reikia šiokio tokio remonto, o svarbiausia – įrangos ir specialistų, kurie su ja gebėtų dirbti“, – kalbėjo A. Martinka.

Jis mano, kad STEAM centro Panevėžyje steigimo procesas vėluoja, ir čia įžvelgia Švietimo ir mokslo ministerijos kaltės dėl blaškymosi.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video