2024/04/20

 

KAIP ATSIKRATYTI SKĘSTANČIŲ RŪSIŲ IR TUALETO LAUKE

Skęstantys vandenyje rūsiai kai kurių gyventojų kasdienybė, o lėšų įrengti drenažui gyvenvietėse labai stinga. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Skęstantys vandenyje rūsiai kai kurių gyventojų kasdienybė, o lėšų įrengti drenažui gyvenvietėse labai stinga.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Skęstantys namų rūsiai, užmirkę sklypeliai net sausringą vasarą, šulinio, o ne iš čiaupo bėgantis vanduo, tualetas lauke – tai dar labai dažnai pasitaikančios problemos, apie kurias žmonės, nerasdami kitos išeities, kalbasi su žurnalistais. Kalbėti, viešinti daugumai svarbias problemas būtina. Taip pat svarbu žinoti, ką mąsto, kaip tas bėdas iš savo varpinės mato specialistai, valdininkai, kurių veiklumas ir sprendimai lemia visų žmonių gyvenimo kokybę.
Šįkart diskusiją opiomis temomis vėl įžiebė subatėnai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Subačiuje senos bėdos

Subačiaus miesto gyventojas Juozas Algirdas Paulauskas praėjusių metų gruodį redakcijai bėdojo, kad Liepų gatvės namų rūsiai nuolat apsemti vandens, kad valdžia žmonių negirdi ir šios problemos nesprendžia. Beveik po metų, pasak jo, situacija yra beveik nepasikeitusi. Šiek tiek gal gelbsti tik buvusi sausringa vasara. Seniūnas apie 15 arų krūmų iškirto ir tiek, o drenažo griovys tebėra užverstas, krūmynais užaugęs. Tuos dalykus valdžia palieka spręsti patiems žmonėms, o ne visi pajėgūs šiuos reikalus patys tvarkytis.

Subatėnas kėlė ir kitą labai aktualią gyventojams prisijungimo prie centralizuotų nuotekų tinklų problemą. Šis vyras tvirtino, kad jo namui prijungti prie magistralinių nuotekų tinklų reikėtų per 2 tūkst. eurų. Iš menkos pensijos gyvenančiam žmogui tai didžiuliai pinigai. Nuo magistralinių nuotekų tinklų iki jo sodybos yra apie 200 metrų.

„Nuotekų tinklų įvadas turi būti nutiestas iki pat namo pamato. Tai gera mintis. Deja, valdžia žmonėms daug prižada, bet nenori ištesėti tų pažadų. Atsiranda lėšų, pavyzdžiui, asfaltuoti Medžiotojų gatvelei, kuria vos kelios mašinos per dieną važiuoja, arba keliukui į Valakų kaimą nutiesti, o drenažui, prisijungti prie nuotekų tinklų nebelieka“, – apmaudavo pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video