2024/04/16

 

DU TARYBOS NARIAI – Į TURTUOLIŲ PENKETĄ

Aurelijaus Sabaliausko piešinys

Šią savaitę Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) paskelbė 200 turtingiausių viešųjų asmenų Lietuvoje sąrašą.

Čia galima rasti pavardes dviejų Kupiškio rajono tarybos narių, ūkininkų Zigmanto Aleksandravičiaus ir Egidijaus Černiaus, kurie patenka į turtingiausiųjų dešimtuką.

O tarp turtingiausių savivaldos atstovų, jie atitinkamai rikiuojasi ketvirtoje ir penktoje vietoje.

Audinga SATKŪNAITĖ

Surikiavo pagal turtą

VMI skelbiami duomenys rodo, kad turtingiausias viešasis asmuo Lietuvoje yra Europos Parlamento narys Antanas Guoga, deklaravęs 26,5 mln. eurų vertės turtą. Antras į dviejų šimtų sąrašą įrašytas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Vidmantas Martikonis, trečias – Seimo narys, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis. Politikas 2017 metais deklaravo 15,3 mln. eurų turtą, iš kurio 9,7 mln. eurų yra akcijų vertė, o 3,6 mln. eurų – Lietuvoje turimų sklypų vertė. R. Karbauskis iš Seimo narių valdo didžiausią turtą.

Nors nuo turtingiausio viešojo asmens, europarlamentaro A. Guogos, rajono Tarybos nariai Z. Aleksandravičius ir E. Černius gerokai atsilieka, tačiau jų turto deklaracijų skaičiai taip pat įspūdingi. Z. Aleksandravičius 2017 metais deklaravo 3,5 mln. eurų turtą ir tarp savivaldybės tarybos narių užima ketvirtą vietą.

Už jo rikiuojasi E. Černius, kurio turtas siekia 3,3 mln. eurų. Rajono Tarybos narys nedaug aplenkė šeštoje vietoje likusį Kauno miesto merą Visvaldą Matijošaitį.

Į VMI paskelbtą sąrašą savivaldybių tarybų narių pavardžių įtraukta gausiai. 81 asmuo iš 200 priklauso vietinei valdžiai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Gal pats Černius save giria pasivadines Meda, geda net klausyt ,kaip Černius su darbuotojais elgiasi,moka 20 E dienai nuo 8 ryto iki 20 vakaro dirba laukuose, ir jeigu pasedesi ar kažką ne taip padarysi, ( yra pasamdytas seklys) iš kart tu 20 E negausi sumažins,jis pats nestovi ir nežiuri bet sekliai viską informuoja, jau apie tą tarybos narį tai jau labai visi blogai atsiliepia, Zigmukas moka daugiau, tik tiem kurie nuolatiniai, nors dar ne tiek išnaglejes tuo atžvilgiu , baisu kas dedasi su apmokejimu, o iš kur tie turtai , ne iš žmogeliu prakaito susiglobti, sakoma dievas atsilygina bet kad jis ,,nespeja“ ……

  • Cwrnius tai saunus, protingas ir geras zmogus. Uzsidirbo ir turi. Pavydeti nereikia, nes uz tu pinigu visada daug darbo, ziniu ir laiko.

  • Turta jus pasaket, labai idomu butu zinot kiek mokat darbuotojams, traktorininkams, neatrodo kad gerai mokat. Paskebkit kiek valandu dirba koks uzdarbis.

Rekomenduojami video