2024/03/29

 

LYG Į BALTIJOS KELIĄ SUGRĮŽUS

Eisena per Vilnių iki Antakalnio kapinių. Marytės Burokienės nuotrauka

Praėjęs šeštadienis, spalio 6-oji, buvo pilietiškai ir patriotiškai pakilus. Nors truputį, nors kelias minutes ar valandas tas laikas mus palietė. Lietuvos radijas ir televizija rodė ir transliavo partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago valstybinę perlaidojimo ceremoniją.

Ada DVARIONAITĖ

Kai kurie kupiškėnai dalyvavo renginiuose sostinėje, važiavo pabūti kartu su pagarbą tautos didvyriui atiduodančia Lietuva.

Įspūdžius papasakojo salamiestėnė Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kupiškio skyriaus pirmininkė Dalia Dyrienė:

„Nuvažiavome organizuotai, su mikroautobusu, apie dešimt kupiškėnų. Buvome prie Šventų Jonų bažnyčios. Žmonės į vidų atiduoti pagarbos ėjo nenutrūkstama eile, sužavėjo gražus jaunimo elgesys, kas priklaupė, kas nusilenkė. Organizacijos atėjo su vėliavomis, toks rodomas patriotiškumas giliai sujaudino. Paskui visi bendra eisena patraukėme link Katedros, ten vėl visur pilna žmonių, susikaupusių, įvairiausio amžiaus, nuo senelių iki kūdikių.

Pėsti, kurie galėjome, ėjome į Antakalnio kapines, eisena nusidriekė apie vieną kilometrą. Nustebino išradingi M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokiniai su vėliavomis ir savo atributika.

Per pačią laidojimo ceremoniją mes buvome kiek atokiau nuo kapo, miniai išsiskirsčius, nusifotografavome. Tai buvo išskirtinis įvykis, istorinis, kaip ir partizanų vado asmenybė. Laimė, kad tauta ir mes galėjome išgyventi šią tiesos sugrįžimo akimirką. Visur aplinkui buvo juntama patriotinė vienybė, tokia savijauta, prisimenu, buvo Baltijos kelyje.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video