2024/04/23

 

MINISTERIJA SAVIVALDYBES ĮSPRAUDĖ Į KAMPĄ?

Renatos Malinauskienės nuotrauka

Kultūros ir meno srities darbuotojai, nusprendę daugiau nebetylėti, rugsėjį surengė protesto akciją ir reikalavo, kad nuo 2019 metų jų atlyginimai didėtų vidutiniškai 75 eurais. Po derybų kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson išsakė mintį, kad trūkstamų lėšų kultūros darbuotojų atlyginimams didinti bus ieškoma ir savivaldybių biudžetuose.
Ar savivaldybės ir jų merai nebuvo įsprausti į kampą?

Audinga SATKŪNAITĖ

Kol kas nepasirašė

Praeitą savaitę Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson susitiko su šalies savivaldybių vadovais, jų atstovais aptarti galimybių ir būdų didinti savivaldybių kultūros ir meno darbuotojų atlyginimams. Per susitikimą kai kurių savivaldybių atstovai kartu su ministerija pasirašė memorandumą, kuriuo abi pusės nutarė skirti po 19 eurų atlyginimams didinti. Kultūros ir meno darbuotojų atlyginimų didinimui 2019 metais Vyriausybė yra numačiusi 3,5 mln. eurų, tačiau šių pinigų nepakanka, kad atlyginimai pasiektų norimą dydį.

Skaičiuojama, kad pernai Lietuvoje vidutinis mėnesinis šios srities darbuotojo atlyginimas buvo 593 eurai atskaičius mokesčius. Šalyje pernai iš viso buvo 13,3 tūkst. kultūros ir meno darbuotojų.

Per susitikimą memorandumą pasirašė 32 iš 60 Lietuvos savivaldybių. Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas tikino memorandumo kol kas nepasirašęs. Memorandume yra nurodyta data, kitos savivaldybės dar gali pasirašyti iki spalio 12 dienos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video