2024/04/23

 

SKAITYTOJŲ KLUBE ATVERSTAS NAUJAS PUSLAPIS

Rudenį, pradėjus kristi medžių lapams, ilgėjant ir šaltėjant vakarams knyga dažnam yra nepamainomas pakeleivis.
Netrukus vienerių metų sukaktį minėsiančio skaitytojų klubo „Knygius“ narės, susirinkusios į pirmą susitikimą po vasaros atostogų, parodė, kad skaitymo malonumai yra nepavaldūs metų laikui.

Audinga SATKŪNAITĖ

Dovanos įveikusiems iššūkį

Pirmas po vasaros atostogų knygų klubo „Knygius“ susitikimas vyko įprastoje vietoje – „Skaitytojų kampelyje“, kuris narėms yra puikiai pažįstamas. Praeitais metais jos bene kiekvieną mėnesį čia rinkdavosi ne tik pasidžiaugti viena kitos draugija prie kavos ar arbatos puodelio, bet ir pasišnekučiuoti apie skaitomas knygas.

Skaitytojų vakaras prasidėjo kiek neįprastai, nes pirmiausia visas dėmesys buvo sutelktas į vasarą, į trečią kartą Lietuvos apskričių viešosiose bibliotekose vykusio skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ stropuolius. „Kupiškėnų mintys“ rašė, kad norintys įveikti iššūkį skaitytojai turėjo perskaityti penkias knygas – knygą, kurios tema susijusi su Lietuva, rekomenduotą draugo, skaitytojo gimimo metais parašytą knygą, apie atostogas ir profesiją. Šį kartą skaitymo iššūkį bandė įveikti penkiolika skaitytojų, bet tai padaryti pavyko aštuonioms knygų mylėtojoms, kurių dauguma priklauso knygų klubui „Knygius“. Visoms Kupiškio viešosios bibliotekos direktorius Algirdas Venckus įteikė diplomus ir dovanėles.

Pirmas rudeniškas susitikimas buvo ypač prasmingas, nes čia dalyvavo visada laukiama viešnia, prancūzų literatūros žinovė, vertėja, profesorė Genovaitė Dručkutė, kuri papasakojo apie prancūzų literatūrą. Tokia pokalbio su knygų klubo „Knygius“ narėmis tema pasirinkta neatsitiktinai, nes 2018 metus Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga paskelbė Prancūzų literatūros metais ir sudarė šimto knygų sąrašą.

G. Dručkutė sakė, kad sprendimą rengti panašius sąrašus Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga priėmė prieš maždaug dešimtmetį, kad jos veikla būtų labiau matoma visuomenėje. Sąjungos valdyba kasmet sutaria ir paskelbia, kokios šalies literatūrai bus paskirti ateinantys metai. Daugiau nei dešimt metų Lietuvos literatūros vertėjų sąjungai priklausanti kupiškėnė patikino, kad kiti metai bus paskelbti Čekų literatūros metais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video