2024/04/24

 

ŪKININKŲ RUDUO: ŪKIŠKI, VALDIŠKI IR POLITINIAI PAŠNEKESIAI

Ūkio darbams aprimus, žemdirbiai turi daugiau laisvo laiko spręsti savo gyvenimo ir išgyvenimo problemoms. Kad galėtų ieškoti sprendimų, reikia susirinkti ir kalbėtis, tartis.

Šį pirmadienį posėdžiavę Lietuvos ūkininkų sąjungos rajono skyriaus nariai sulaukė nemažai svečių – ir rajono valdžios, ir politikų, ir suinteresuotų įmonių atstovų.

Ada DVARIONAITĖ

Kada elektros stulpai pradės žerti eurus?

Dar vasarą paviešinta žinia, kad „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) pradės mokėti kompensacijas už žemės sklypuose stovinčius energetikų įrenginius (oro linijų stulpus, pastotes). Pakomentuoti situacijos kupiškėnams atvyko AB „Energijos skirstymo operatorius“ atstovai iš Vilniaus ir Panevėžio.
Paaiškinta tai, kas daugeliui gerai žinoma: kompensacija bus vienkartinė, ji priklausys nuo įrenginių užimamo žemės ploto, ar oro linija yra žemos ar aukštos įtampos, kokio dydžio apsauginės zonos, kiek žemės užimta, kokia jos vertė ir dar kitos aplinkybės. Kompensacijų paraiškos gali būti pildomos elektroniniu būdu prisijungiant prie „manogile“ paskyros, parašius raštu ir siunčiant paprastu paštu, patiems kreipiantis į ESO aptarnavimo padalinius.

„Energijos skirstymo operatoriaus“ bendrovės Panevėžio regiono investicinių projektų valdymo komandos vadovas Antanas Kaminskas trumpai papasakojo apie šiuo metu Kupiškio mieste vykdomus elektros tinklų modernizavimo darbus, kai kuriose gatvėse šalinamas elektros oro linijas ir klojamus kabelius. Kada ši miela permaina pasieks visus Lietuvos regionus ir ūkininkų dirbamus laukus?
Deja, svečiai į šį klausimą neatsakė, nežino, nes 2019 m. rekonstrukcijų planai dar neparengti. Bet žino, kad tam stinga pinigų, linijų modernizavimas brangiai kainuoja, taigi pirmiausia pokyčiai pasiekia tas vietoves, kur yra daugiausia vartotojų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video