2024/03/19

 

DARBUOTIS NAMUOSE NESIVERŽIAMA

Vilnius yra pirma šalies savivaldybė, kurios darbuotojai neprivalo visą savaitę sėdėti darbe. Šia naujove gali pasinaudoti ne visi savivaldybės padaliniai, o tik tie, kuriuose darbuotojų buvimas savivaldybės pastate nėra būtinas.

Ar Kupiškio rajono savivaldybės specialistai gali dirbti nuotoliniu būdu?

Audinga SATKŪNAITĖ

Neatmeta tokios galimybės

Nuo 2017 m. liepos 1 d. įsigaliojus naujos redakcijos Darbo kodeksui, įtvirtintas ir naujas nuotolinio darbo reglamentavimas, kuris taikytinas ir valstybės tarnautojams. Kol kas šia galimybe aktyviai naudojasi Vilniaus miesto savivaldybės specialistai. Kai kuriose Lietuvos savivaldybėse dirbti namuose specialistai taip pat gali, tačiau tokio pageidavimo administracijai neišsako.

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas sakė, kad klausimas, ar suteikti galimybę specialistams dirbti nuotoliniu būdu, iki šiol nebuvo keltas ir svarstytas.

„Tiesiog kol kas nebuvo tokio poreikio, taip pat pageidavimų. Keičiasi laikai ir darbo santykių formos, tad darbas nuotoliniu būdu Kupiškio rajono savivaldybės administracijoje irgi galėtų būti visiškai įmanomas“, – sakė M. Mališauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video