2024/04/16

 

KULTŪROS DARBUOTOJAMS TRŪKO KANTRYBĖ

Nepatenkinti varganais atlyginimais ir apskritai valdžios politika kultūros srityje, bruzda šalies kultūros darbuotojai. Lietuvos Respublikos Trišalės tarybos Kultūros komitetas, atstovaujantis profesinių sąjungų nacionalinėms organizacijoms, kultūros įstaigų organizacijas rugsėjo 17 dieną 12 valandą prie Vyriausybės rūmų kviečia į protesto akciją „Deklaracijų laikas baigėsi – kultūros darbuotojai nori gyventi oriai“, kuria sieks atkreipti visuomenės dėmesį į kultūros sektoriaus problemas.

Lietuvos Respublikos Trišalės tarybos Kultūros komitetas taip pat ragina palaikyti kultūros bendruomenę pasirašant peticiją „Dėl kultūros ir meno darbuotojų atlyginimų didinimo“.
Ar Kupiškio rajono kultūros darbuotojai dalyvaus šioje akcijoje ir pasirašys peticiją?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kultūros centro darbuotojai dalyvaus

Kupiškėnams kultūros darbuotojams atlyginimų didinimo problema irgi aktuali. Iš viešai skelbiamų įstaigų tinklalapiuose atlyginimų vidurkių akivaizdžiai matyti, kad rajone į rankas gaunama šio sektoriaus darbuotojų vidutinė alga atskaičius mokesčius yra mažesnė už šalies kultūros darbuotojų vidutinį darbo užmokestį (593 Eur) po mokesčių. Gal tik vadovai gauna daugiau.

Kupiškio kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė patvirtino, kad protesto akcijoje dalyvaus dalis Kultūros centro ir jo padalinių darbuotojų. Tiksliai, kiek žmonių važiuos į Vilnių pirmadienį, ji dar negalėjo pasakyti. O peticija yra internete paskelbta viešai. Ją gali pasirašyti ne tik kultūros darbuotojai, bet ir visi, kurie tik nori.

„Maži kultūros darbuotojų atlyginimai yra viena iš svarbiausių problemų. Dėl to į rajonus ir kaimus nenori atvažiuoti dirbti studijas baigę jauni specialistai. Mums stinga režisierių, meno vadovų, kultūrinės veiklos organizatorių. Baigęs studijas jaunimas įsidarbina kitur arba išvyksta į užsienį.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • O ne meras su Janušoniene nustatinėja kainas? Ir turtingiems, ir biedniems tas pačias.

  • Na, Kupiškiui tai režisierių tikrai netrūksta !!! Nebent turtingų žiūrovų….

  • Negi meras leis nuskriausti kultūros centrą? Netikiu. Priedai, priedeliai, komandiruotės, komandiruotpinigiai, kelionės, malonės kupkėmiui ir t.t. Ne ne

    • Ne visiems taip gera….

  • Ša, inteligente,
    skurdžiau nelaimingas,
    kam tu, kam tu, kam tu,
    kam tu reikalingas?…
    https://www.youtube.com/watch?v=ao8QPAm6pLw

  • Gal savivaldybė galėtų imti panevėžiečių patirtį švietimo, kultūros bei muziejų darbuotojams kompensuoti kelionės išlaidas kelionei į darbą. Juk žmonės išleidžia nemažą dalį savo atlyginimo transportui. Galim kiek norim svaigti koks geras meras, bet tas gerumas kol kas tik šakėmis ant vandens piešiamas.

Rekomenduojami video