2024/03/19

PO SUSIDŪRIMO NULĖKĖ NUO KELIO

Rajono keliuose trečią mėnesį iš eilės įvyksta skaudžios avarijos. Laimei, šį kartą aukų išvengta, tačiau vienos transporto priemonės vairuotojas patyrė nemenkus sužalojimus ir šiuo metu gydomas reanimacijos skyriuje.

Audinga SATKŪNAITĖ

Pirmadienio popietę kelyje Kupiškis–Utena susidūrė sunkvežimis „Iveco Eurotec“ ir traktorius „Manitou Milt“. Avarija įvyko tada, kai sunkvežimio vairuotojas nesilaikė saugaus atstumo ir trenkėsi į ta pačia kryptimi važiavusį traktorių. Po susidūrimo abi transporto priemonės nuvažiavo nuo kelio.

Sunkvežimį „Iveco Eurotec“ vairavo 57 metų Baltarusijos pilietis, o traktorių – 39 metų Kupiškio gyventojas. Kupiškio rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Darius Totoris sakė, kad krovininį automobilį vairavęs vyras buvo blaivus, o kito vairuotojo blaivumui nustatyti buvo paimtas kraujas.

Smūgio iš tiesų būta nemenko, nes abi transporto priemonės per susidūrimą sumaitotos. O traktoriaus vairuotojui kupiškėnui prireikė medikų pagalbos. Jam Panevėžio ligoninėje nustatyti dešinės pusės septinto ir aštunto šonkaulio lūžimai, dešinio kelio raiščių plyšimas, galvos sumušimas. Vairuotojas šiuo metu gydomas reanimacijos skyriuje. D. Totorio teigimu, sunkvežimio vairuotojui medikų pagalbos nereikėjo.

Įvykio vietoje darbavosi ne tik policijos pareigūnai ir medicinos pagalbos darbuotojai, bet ir ugniagesiai gelbėtojai. Po transporto priemonių susidūrimo ant važiuojamosios kelio dangos išbėgo tepalai iš traktoriaus ir 20 kv. m plote buvo išsiliejęs kuras. Panaudojus motorinį purkštuvą, 65 kg sorbento, 2 l dispergatoriaus ir parankines priemones, kelio danga buvo nuvalyta ir atjungti akumuliatoriai.

Kupiškio RPK nuotraukos

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • kai su sorbentais ir dispergatoriais su parankinėmis priemonėmis nuvalai kelio dangą, svarbu neužmiršti atjungti akumuliatorius:)

Rekomenduojami video