2024/04/25

 

TRIUKŠMAS – SUNKIAI PAMATUOJAMA PROBLEMA

Į redakciją reguliariai kreipiasi gyventojai, kuriuos erzina ir mieste vykstančių statybos darbų keliamas triukšmas, ir kaimynų klausoma muzika dieną. Atrodo, kad vietiniai žmonės norėtų gyventi kur kas tylesnėje aplinkoje nei tai tikriausiai įmanoma. Ar triukšmo problemą pajėgūs išspręsti policijos pareigūnai ar Savivaldybės specialistai? Kurį – triukšmautoją ir nepakantų triukšmui žmogų – įstatymas gina labiau?

Audinga SATKŪNAITĖ

Griežtės triukšmo kontrolė?

Kupiškio rajono savivaldybės Teisės ir viešosios tvarkos skyriaus vedėja Jovita Bakanaitė sakė, kad gyventojai į Savivaldybę dėl jų kasdienybę drumsčiančio triukšmo skundžiasi retai. Šiais metais buvo gautas vos vienas nusiskundimas.
Rodos, kad triukšmo kontrolė greitai gali būti griežtesnė. Seimui planuojamos pateikti Triukšmo valdymo įstatymo pataisos ir žadama įrašyti nuostatą, kad triukšmo ribiniai dydžiai gyvenamuosiuose pastatuose ir jų aplinkoje turėtų būti taikomi vertinant ir žmonių, ir gyvūnų keliamą triukšmą.

Pagal siūlomą projektą, joks asmuo, kuris atsakingas, prižiūri, globoja ar kontroliuoja bet kurį gyvūną, negali sukelti ar leisti gyvūnui sukelti nepagrįstą triukšmą. Tai yra asmenys turės teisę skųstis, jei gyvenamosios nuosavybės vietoje gyvūnas aiškiai girdimus garsus kels nepertraukiamai 10 minučių ar daugiau nuo 7 val. iki 22 val., nepertraukiamai 5 minutes ar daugiau nuo 22 val. iki 7 val. arba su pertrūkiais garsai bus girdimi daugiau kaip 30 minučių per 3 valandas.

Tikėtina, kad tokio triukšmo kontrolė bus perduota ir į savivaldybių specialistų rankas. J. Bakanaitė tvirtino, kad kol kas sunku suvokti, kaip gali veikti mechanizmas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video