2024/03/29

 

SOCIALINIŲ PASLAUGŲ RATAS – PLEČIAMAS

Kupiškio savarankiško gyvenimo namuose, kur galės apsigyventi 10 žmonių, veikla kol kas nėra vykdoma. Tačiau informacija apie galimybę įsikurti juose gyventojų ausis pamažu pasiekia. Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kupiškio savarankiško gyvenimo namuose, kur galės apsigyventi 10 žmonių, veikla kol kas nėra vykdoma. Tačiau informacija apie galimybę įsikurti juose gyventojų ausis pamažu pasiekia.
Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Savarankiško gyvenimo namai Lietuvoje yra ne naujiena. Apgyvendinimo savarankiško gyvenimo namuose paslauga netrukus bus teikiama ir rajone. Pasak Kupiškio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Laimos Bartulienės, ši paslauga yra alternatyva teikiamai socialinei pagalbai kliento namuose.

Audinga SATKŪNAITĖ

Sudarytos visos sąlygos

Kupiškio savarankiško gyvenimo namus planuojama įkurdinti Kupiškio ligoninės patalpose, adresu Krantinės g. 28. Socialinės paramos skyriaus vedėjos L. Bartulienės teigimu, Kupiškio savarankiško gyvenimo namai – tai 390 kv. m. suremontuotos patalpos, kuriose įrengti 8 gyvenamieji kambariai: 2 dviviečiai ir 6 vienviečiai. Taigi vienu metu čia galės apsigyventi 10 žmonių.

Anot pašnekovės, Kupiškio rajono savivaldybė patalpas ir aplinką neįgaliems pritaikė pasinaudodama Europos struktūrinių fondų 189 730 eurų parama. Už šiuos pinigus taip pat buvo įsigyta reikalinga buitinė įranga ir baldai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Prieš kelias dienas kartu su gerb. meru D. Bardausku ir Infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotoju M.Šalkausku lankiausi būsimuose Kupiškio savarankiško gyvenimo namuose. Erdvios patalpos, namų aplinką primenančios sąlygos. Džiugu, kad iš dalies nesavarankiškiems senyvo amžiaus, neįgaliems asmenims ir kt. bus teikiamos socialinės priežiūros paslaugos. Tai Kupiškio rajone nauja ir labai reikalinga socialinių paslaugų forma.

Rekomenduojami video