2024/03/29

 

Į VARŽYBAS – NE DALYVAUTI, O LAIMĖTI

Dovydas Kasmauskas ilgai buvęs „bulių“ kautynių žiūrovu vieną dieną tapo jų dalyviu. Tai vaikiną taip įtraukė, kad savo vasarų be varžybų jis jau nebeįsivaizduoja. Autorės nuotrauka

Dvidešimt dvejų metų kupiškėno Dovydo Kasmausko gyvenimas gali būti geras pavyzdys jaunimui, kaip atsiduodant mėgstamai veiklai, įmanoma pasiekti teigiamų rezultatų. Jis yra gerai žinomas adrenalino ir automobilių sporto mėgėjams, nes vaikinas jau ketverius metus dalyvauja „bulių“ kautynėse ir nežada sustoti.

Audinga SATKŪNAITĖ

Pirmieji bandymai „užkabino“

D. Kasmauskas „bulių“ kautynėmis susidomėjo labai seniai, dar būdamas vaikas, kai tik šio tipo automobilių varžybos buvo pradėtos rengti Kupiškio krašte. Pats dalyvauti varžybose pradėjo nuo 2014 metų ir pirmąjį savo sezoną vadina tiesiog pabandymu.

Dovydas pastebi, kad ši automobilių sporto šaka sulaukia vis daugiau žiūrovų dėmesio ir norinčių save išbandyti „bulių“ kautynėse netrūksta. Todėl ir konkurencija tokiose varžybose kasmet vis didėja.

„2014 metais dalyvavau tik dvejose varžybose, nes tiesiog norėjau pabandyti. Tuomet taip užsikabinau, kad „bulių“ kautynėse dalyvauju iki šiol. Praeitų metų sezone „lengvųjų bulių“ kategorijoje dalyvaudavo apie 40 dalyvių. Šiais metais jų mažiau, nes dauguma perėjo į „sunkiųjų bulių“ kategoriją“, – sakė D. Kasmauskas.

Anot jo, tam, kad žmogus galėtų dalyvauti „bulių“ kautynėse pirmiausia turi sulaukti pilnametystės ir varžytis tol, kol yra noro ir jėgų. Šiais metais jaunieji kupiškėnai po visų varžybų etapų bendroje įskaitoje užima pirmą ir antrą vietas, todėl veteranai turi stiebtis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video