2024/04/20

 

KARŠTI LIEPOS ORAI ANKSTI PAŠAUKĖ JAVAPJŪTĘ

Patyrę žemdirbiai tokios ankstyvos javapjūtės, kaip šiemet, neprisimena buvus. Kai kurie sako, kad į žiemkenčių laukus išriedės po geros savaitės, o kai kurie jau išvažiavo.

Ada DVARIONAITĖ

Paskelbta, kad Jurbarko rajone per Valstybės šventės renginius laukuose dirbo kombainai. Neatsiliko ir kupiškėnai, Alizavos seniūnijoje pradėta žiemkenčių pjūtis. Pasak Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Kupiškio biuro augalininkystės konsultanto Ginto Jakštonio, taip nėra buvę per jo keturių dešimčių metų žemdirbystės patirtį, kad birželio pabaigoje subręstų miežiai, o liepai prasidėjus reikėtų kulti žieminius rapsus.

Antradienį Alizavos seniūnijoje ūkininko Alvido Jasinsko ir jo dviejų ūkininkaujančių sūnų Mindaugo ir Ramūno laukuose krutėjo javapjūtės technika.

Vyrai darbavosi žieminių rapsų lauke: tėtis Alvidas vairavo kombainą, sūnūs, atvažiavę su traktoriais, padargais ir priekaba, lūkuriavo išpilti iš bunkerio grūdus, nupjautame plote skuto, lėkščiavo ražienas.

Visi prisimena lietingą rudenį, kai nebuvo įmanoma įvažiuoti į dirvas, išmirko ir pražuvo nemenki pasėlių plotai. Nerimauta, kas bus pavasarį ir koks laukia derlius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video