2024/03/29

 

BRANGS KETURIŲ RŪŠIŲ VERSLO LIUDIJIMAI

Praėjusiame rajono Tarybos posėdyje politikai apsvarstė ir patvirtino fiksuotų pajamų mokesčio dydžių, taikomų įsigyjant verslo liudijimus 2019 metais vykdomai veiklai, sąrašą. Taip pat patvirtintas lengvatų, taikomų gyventojams, užsiimantiems tokia veikla, sąrašas.

Ar darbuotis turint verslo liudijimą dar populiaru tarp kupiškėnų? Kuo jie dažniausiai verčiasi? Ar kito mokestis už tam tikros rūšies veiklą? Visa tai pakomentavo Savivaldybės Teisės ir viešosios tvarkos skyriaus vedėja Jovita Bakanaitė (nuotraukoje).

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Vyriausybė yra patvirtinusi sąrašą 105 veiklų, kuriomis gyventojai gali verstis įsigiję verslo liudijimą. Ji taip pat yra patvirtinusi ir lengvatų, taikomų gyventojams, užsiimantiems tokia veikla, sąrašą. Jomis gali pasinaudoti bedarbiai, neįgalieji, gausesnį būrį vaikų auginantys tėvai ir kt.

Pajamų mokesčio dydį, taikomą įsigyjant verslo liudijimus, lengvatos dydį procentais nustato savivaldybės.

Pasak J. Bakanaitės, palyginti su kitomis šalies savivaldybėmis, Kupiškio r. savivaldybėje tas mokestis labai nesikeitė. Nulinis mokesčio tarifas taikomas net 21 verslo rūšiai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Mergele iš ,,nekalto prasidejimo“ ar ne?

  • Aš radau tokias eilutes naujai priimtame Mokesčių įstatyme,kuris įsigalios nuo sausio.Tai pagal jį neliks kai kurių sričių verslo liudijimų.Ar tarybos posėdis į tai atsižvelgė? Cituoju :
    Gyventojai turės naują lengvatą – jei legaliai pirks automobilių remonto, statybos ar kitas namų ūkyje suteiktas paslaugas, jie galės susigrąžinti dalį sumokėto GPM. Tokios veiklos bus išbrauktos iš veiklų pagal verslo liudijimą sąrašo. Virš „Sodros“ lubų bus taikomas progresinis 27 proc. GPM tarifas. Už GPM įstatymo pakeitimus balsavo 75 Seimo nariai, prieš – 5, o susilaikė – 12, įstatymas priimtas. „

Rekomenduojami video