2024/04/19

 

PRIGLOBĘ SKYRIŲ – SUSTIPRINS VAIKO TEISIŲ APSAUGĄ?

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Naujos vaiko teisių apsaugos sistemos tikslai dideli, bet ar tam pasirengę vaiko teisių specialistai, netikėtai pakliuvę į pertvarkos girnas ir stengdamiesi rasti savo vietą? Ar neatsitiks taip, kad kai daug auklių, vaikas liks be nosies? Gavę naują darbdavį buvę darbuotojai tyli, o iš rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus komentaro galima tik tiek suprasti, kad tai nebe jų kompetencija ir atsakomybė.

Audinga SATKŪNAITĖ

Vieni nenori bendrauti, antri – negali

Nuo liepos 1 dienos visi Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybėse buvę Vaiko teisių apsaugos skyriai tapo pavaldūs centrinei vaiko teisių apsaugos institucijai – Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Nuo šiol Lietuvoje už vaikų teisių apsaugą atsakinga viena tarnyba, sudaryta iš 12 teritorinių skyrių, kuriems priklauso vietose dirbantys vaiko teisių specialistai, mobiliosios komandos, budėtojai.

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas patvirtino, kad Savivaldybės administracijoje Vaiko teisių apsaugos skyriaus nebeliko. Nors pirmadienį rajono Savivaldybės internetiniame tinklalapyje toks skyrius dar buvo nurodytas ir su buvusia skyriaus vedėja Violeta Motiejūniene buvo galima susisiekti ten nurodytu mobiliuoju telefonu.

Būtent jos prieš įsigaliojant naujai vaiko teisių apsaugos sistemos centralizacijai paklausėme, kas laukia Vaiko teisių apsaugos skyriaus po liepos 1 dienos. Buvusi skyriaus vedėja visus klausimus perdavė administracijos direktoriui M. Mališauskui. Pastarasis apie pertvarką pirmadienį kalbėjo aptakiai ir pabrėžė pagrindinį faktą, kad Savivaldybės administracijoje tokio skyriaus nebeliko.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video