2024/03/28

 

VASARA – PLAUKŲ EGZAMINAS

Vasara toks metas, kai vis mažiau laiko norisi praleisti kambaryje. Geri orai vilioja į gamtą, tačiau reikia nepamiršti, kad kaitri saulė, jūros ar baseino vanduo, kiti vasaros džiaugsmai kenkia plaukams. Kaip jais rūpintis karštuoju metų sezonu?

Jurga BANIONIENĖ

Šampūnas – individualiai

Norint išlaikyti plaukus sveikus, nenublukintus saulės „vonių“ vasarą reikia jais labiau rūpintis. Dėl sausesnio oro, vėjo plaukuose greičiau susikaupia dulkių, įvairių nešvarumų, o nuo karščio gausiau išsiskiria prakaitas, suaktyvėja riebalinių liaukų veikla, todėl vasarą plaukus reikia dažniau plauti. Kirpėja Ligita Puišienė sakė, kad vasarą galvą reikia plauti pagal poreikį, taip dažnai, kaip reikia. Tik labai svarbu prisitaikyti tinkamą šampūną.

„Geram šampūnui tikrai svarbu nepagailėti pinigų. Jį reikia rinktis individualiai, tinkamą savo plaukams, o labai dažnai nusiperkama vieno ir daug, kad juo galėtų naudotis visi šeimos nariai, tai – didelė klaida. Kaip žiemą keičiame veido kremą į maitinamąjį iš drėkinamojo, taip ir šampūną reikėtų rinktis drėkinamąjį, nepamiršti ir kondicionieriaus, jis turėtų būti su UV filtrais“, – patarė plaukų meistrė.

Saulės pavojai

Specialistų įspėjimai dėl neigiamo saulės poveikio ne tik estetiniu, bet ir sveikatos požiūriu nėra išgalvoti. Vasaros sezonas kupinas saulėtų dienų, o žalingi ultravioletiniai spinduliai kenkia ir plaukams.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Daugiau: plaukų šepetys

Rūpinkitės ne tik savo plaukais, bet ir nagais! GEL geras pasirinkimas gelinių dažų!

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video