2024/04/23

 

MOKĖSI EVAKUOTI GYVENTOJUS

„Klaipėdos nafta“ Subačiaus naftos terminale ugniagesiai pademonstravo, kaip prireikus būtų aušinamos naftos produktų cisternos. Autorės nuotrauka

Pirmą kartą birželio 13 dieną Kupiškio rajone surengtos Savivaldybės lygio civilinės saugos kompleksinės pratybos.

Buvo derinti visų pratybų dalyvių veiksmai organizuojant ir vykdant žmonių ir aplinkos apsaugą nuo kenksmingų medžiagų poveikio, jei AB „Klaipėdos nafta“ Subačiaus naftos terminale įvyktų didelė avarija. Didžiausias dėmesys skirtas žmonių evakuacijai iš pavojingos zonos ir jų laikinam apgyvendinimui kitoje vietoje.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Apžiūrėjo naftos terminalą

Pratybose dalyvavo Kupiškio r. savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos ir Savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centro nariai, policijos pareigūnai, Subačiaus gimnazijos ir Noriūnų Jono Černiaus pagrindinės mokyklos atstovai. Pratybas stebėjo Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos civilinės saugos vyriausiasis specialistas Antanas Valantiejus.

Pirmiausia dalis pratybų dalyvių buvo supažindinti su AB „Klaipėdos nafta“ Subačiaus naftos terminalu Kunčių kaime. Terminalo teritorija yra apie 45 hektarai. Čia stovi 66 kuro talpyklos. Jų talpa 2 tūkst., 5 tūkst. ir 10 tūkst. tonų. Šios įmonės ugniagesiai, vadovaujami Vidmanto Makasejevo, imitavo kuro cisternų aušinimo darbus iš vieno rezervuaro.

Vandens švirkštais galima išlieti 950 l vandens per minutę. Vandenį siurblinė pumpuoja į naftos produktų saugyklų teritoriją tiesiai iš Lėvens upės. Visą parą budi 4 įmonės ugniagesiai, yra 4 gaisrinės mašinos. Jei kiltų gaisras, terminale yra keliolika tonų putų. Ugniagesiai yra pasiruošę 15–20 min. atlikti pirminius gaisro likvidavimo darbus, kol sulauktų atvykstant artimiausių ugniagesių gelbėtojų iš Panevėžio ir Kupiškio.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video