2024/04/23

 

DOVANOTUOSE ŠILTNAMIUOSE – ĮKURTUVĖS

Smagi nuotrauka prisiminimui. Ados Dvarionaitės nuotrauka

Birželio 5 dieną Žemės ūkio rūmų ir Lietuvos savivaldybių asociacijos sumanyto projekto-konkurso „Auginu Lietuvai“ laimėtojai – Kupiškio „Saulutės“ ir Subačiaus vaikų lopšeliai-darželiai – šventė šiltnamių įkurtuves. Pas vaikus atvyko Žemės ūkio rūmų ir rajono Savivaldybės vadovai.

Ada DVARIONAITĖ

Kupiškio rajono savivaldybė buvo viena iš devynių, kuri entuziastingai parėmė ir finansiškai prisidėjo prie Žemės ūkio rūmų iniciatyvos, taigi ir konkurso sumanytojai kupiškėnams bene pirmiems Aukštaitijoje atvežė padėkas už dalyvavimą ir linkėjimus kūrybingai pasinaudoti naujais gamtos ir augmenijos pažinimo būdais.

Rengiantis bendruomenės šventei, šiltnamiai ne tik pastatyti, bet ir prisodinti. Kupiškio „Saulutės“ vaikų lopšelio-darželio teritorijoje buvo sudėtinga netgi vietą tam surasti.

Pasak įstaigos direktorės Danutės Staišiūnienės, darželis yra mažažemis, teturi 40 arų, ir žemė nederlinga, smėlinga, taigi reikėjo nukasti viršutinį sluoksnį, privežti juodžemio. Pasodinta salotų, paprikų, agurkų, baklažanų, pomidorų, ridikėlių paaugintų daigų. Vienas žalias agurkėlis netgi spėjo užaugti iki pusės sprindžio dydžio.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Šaunuolėliai saulytučiai tikri saulės zuikučiai, tikiu kad jų mažos rankutės didį derlių užaugins. Sėkmės ,,Saulutės“ sumaniosioms darbuotojoms.

Rekomenduojami video