2024/04/19

 

PRIEŠ ATOSTOGAS – MOKYTOJAMS PROTO MANKŠTA

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Mokslo metų pailginimo tikslas – gerinti mokinių mokymosi rezultatus, ar tai pavyks pasiekti, paaiškės vėliau.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva dviem savaitėmis pailginti mokslo metai, tad mokyklos suolus mokiniams, išskyrus pradinukus ir abiturientus, dar reikės trinti iki birželio 15 dienos. Dėl užklupusių karščių šalyje buvo kilusi nepasitenkinimo banga, kad mokiniai turi leipti nuo šilumos, skeptikai tikina, kad pailginti mokslo metai jokios naudos neduos.
Kaip su šiuo pokyčiu sekasi susidoroti Kupiškio rajono švietimo įstaigoms?

Jurga BANIONIENĖ

Rezultatai paaiškės vėliau

Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Jurgitos Trifeldienės teigimu, mokyklose vyksta pamokos, taip pat jos yra pasirinkusios įvairią projektinę veiklą, suplanuotos atskiros projektinės dienos.

Vedėja teigė, kad kai Švietimo ir mokslo ministerija pasiūlė ilginti mokslo metus, šią idėją ji palaikė. „Tai yra viena iš galimybių ilginti ugdymo procesą, mokinius užimti tikslinga veikla, suteikti daugiau konsultacijų per mokymo procesą ir pan. Birželio 13 d. organizuosime mokyklų vadovų pasitarimą, vienas iš klausimų ir bus toks, kokia jų nuomonė dėl pailgintų mokslo metų, tarsimės dėl ugdymo planų, gal svarstysime visas dienas kitais metais organizuoti pamokine forma arba projektines ir pan. Tada žinosime rezultatus ir vadovų nuomonę, kaip visa tai atrodo jiems.

Ar tai duos kažkokią pridėtinę vertę, dar sunku kalbėti, realiai, kai ilginame mokslo metus, tai turėtų duoti naudos mokinių pasiekimams, matysime standartizuotų testų, nacionalinio mokinių pasiekimo patikrinimo rezultatus, jei bus tendencija, kad rezultatai gerėja, tikėtina, kad mokslo metų ilginimas tam irgi turi įtakos“, – kalbėjo J. Trifeldienė.

Pašnekovė pripažino, kad didžiuliai karščiai sukėlė tam tikros sumaišties šalyje, bet rajono Kultūros, švietimo ir sporto skyrius jokių skundų negavo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Gimnazijoje paskutinė savaitė: per technologijas kaip kepė taip ir tebekepa. Lietuvių pamokų metu skaito kūrinius iš tų pačių vadovėliu ir atsakinėja į klausimus. Ot netradicinės veiklos. Svietimo ministrė pasiekė savo.

  • Na kokia dar nauda? Paziurekim visi suauge i save kas darosi pries atostogas, per karscius. Galvoje planai, klaidos darbe, viskas paskubomis, mintys atostogose. Darbo kokybe suprasteja, o per karscius dar ir svajone greiciau isnykt namo, i sodus, prie ezeru ir t.t.
    Tai ka kalbet apie vaikus?
    Geresniu rezultatu netikiu, kad pasiekta bus. Greiciau per tas dvi sav nusimokymas

Rekomenduojami video