2024/04/19

 

MOKSLO METŲ DERLIUS – VAIKŲ GYNIMO DIENĄ

Spalvinga šventinė eisena Gedimino gatve. Autorės nuotrauka

Praėjusį penktadienį prie Kupiškio kultūros centro šurmuliavo vaikai. Tarptautinei vaikų gynimo dienai ir Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirta bendruomenės kūrybos ir meninės saviraiškos šventė „Ir šviesa, ir tiesa…“ sutraukė nemažai pačių mažiausių visuomenės narių ir juos atlydėjusių vyresniųjų.

Jurga BANIONIENĖ

Vasarą pasitinkant – šventinis koncertas

Šventė prasidėjo spalvinga eisena centrine Gedimino gatve, kuria skambant Kultūros centro pučiamųjų instrumentų melodijoms žygiavo miesto ir rajono jaunieji dainininkai, šokėjai, muzikantai, Kultūros centro kolektyvai.

Jiems pasklidus po Kultūros centro kiemą prasidėjo šventinis koncertas. Kaip ir kasmet minint Vaikų gynimo dieną, taip ir šį kartą visi pademonstravo tai, ko pavyko išmokti per šiuos mokslo metus. Skambėjo dainos ir muzika, sukosi šokėjai, tarmiškais pasakojimais džiugino mažieji pasakoriai. Deja, smagų reginį gadino ir dalyvių, ir žiūrovų erzelį kėlė įgarsinimo trukdžiai.

Gražia tradicija tapęs renginys – ne tik puiki proga pasidžiaugti vieni kitų pasiekimais, bet ir tokiu būdu užbaigti mokslo metus, pasitikti vasarą ir visų labai laukiamas atostogas. Ta proga vaikus ir visus kupiškėnus sveikino rajono meras Dainius Bardauskas linkėjęs, kad kiekvieno vaiko vaikystė būtų tokia pat giedra, kaip ir ši diena. Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė ragino mokinius ir jų mokytojus gerai pailsėti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kas palaimino tokią renginio programą? Išlaikyti vaikus laukti karštyje beveik 4 valandas…. Ar tikrai tokia turi būti šventė vaikams?

    • Žuvis pūna nuo galvos. Svarbiau spektaklis, kuriame vaidina, o ne Tarptautinė vaikų gynimo diena.

  • Derlius tikrai puikus – 400 sušutusių teatro mėgėjų kultūrnamio salėje:)

  • Kokia mokykla šiemet gavo geros mokyklos nominaciją? O su įgarsinimu- kaip visada nekas. Tiek pinigų surenka už renginius, o šios problemos nesprendžia.

Rekomenduojami video