2024/03/28

 

PIRMI BENDRUOMENINIAI VAIKŲ GLOBOS NAMAI SULAUKĖ GYVENTOJŲ

Rajono Savivaldybės įsigytame keturių kambarių bute Noriūnuose įkurti pirmieji bendruomeniniai vaikų globos namai rajone. Nuotrauka iš Paketurių Šv. Kazimiero vaikų globos namų archyvo

Rajone prasidėjo vaikų globos namų pertvarka apgyvendinant vaikus bendruomenėje.

Šią savaitę į Savivaldybės nupirktą būstą Noriūnuose persikėlė šeši Paketurių Šv. Kazimiero vaikų globos namų gyventojai. Šie bendruomeniniai vaikų globos namai – pirmi, planuojama įsigyti ir dar vieną būstą.

Jurga BANIONIENĖ

Pritaikė butą

Lietuvoje pertvarkant socialinę vaikų globos sistemą siekiama, kad iki 2020 metų globos įstaigose nebeliktų vaikų, kad jie gyventų biologinių tėvų, įtėvių ar globėjų šeimose. Trūkstant globėjų dabar savivaldybės pasirenka tarpinius variantus – vaikus įkurdina mažesniuose butuose arba bendruomeniniuose namuose.

Tai – trumpalaikę ar ilgalaikę socialinę globą teikianti socialinės globos institucija, kurioje bendruomenėje atskirose patalpose (name, bute) pagal šeimai artimos aplinkos modelį namų aplinkoje gyvena iki 8 vaikų.

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas tvirtino, kad butas Noriūnuose bendruomeniniams vaikų globos namams įsigytas nebrangiai, už 3 700 eurų. Šis keturių kambarių butas buvo nugyventas, reikėjo nemažai investuoti į kapitalinį patalpų remontą.

„Reikėjo daryti patalpų perplanavimą, nes yra tam tikri reikalavimai. Pasirūpinta ir naujais baldais, buitine technika, ir kitu reikalingu inventoriumi, tad bendrai viskam išleisti 26 574 eurai“, – sakė pašnekovas.

Naujojo būsto išlaikymas guls ne ant Savivaldybės pečių. Pasak administracijos vadovo, vaikų globos namai dalyvavo konkurse ir gavo finansavimą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Mano turima viena zimi panele jau pabego is siu namu ir ieskoma

  • Jei darytų gaspadorius, tai 15- os tūkstančių būtų per akis… Bet ne tavo arklys, ne sūnus važiuoja.

    • Teisingai pastebeta..

    • Užuojauta Noriūnams ir konkretaus namo gyventojams:)

    • Tai paimk ir padaryk už 15 tokį kokio reikia. Pasiūlyk savivaldybei, neabejoju nupirks ir už 20. Ir pats uždirbsi ir savivaldybei gerai. O kol kas tik tuščiai loji.
      P.S. kai padarysi už 15, atsiras koks šuo, kuris palos, kad už 10 galima ir t.t.
      Moralas – pirma padaryk, paskui lok 😉

      • labai teisingas komentaras.Kiem mažai pas mus kažką darančių, ir koks pulkas kritikuojančių,skaičiuojančių ir net esmės nepagaunančių .

Rekomenduojami video