2024/03/28

 

LAIKAS PASIRŪPINTI VAIKO SVEIKATOS PAŽYMA

Visuomenės sveikatos specialistai tėvams primena, kad jau reikia suskubti ir kreiptis į gydytojus dėl vaikų profilaktinio sveikatos patikrinimo. Daugelis dar yra linkę tai atidėti vasarai, bet pamiršta, kad tuomet reikia vargti eilėse.

Jurga BANIONIENĖ

Jau kreipiasi

Pakalbinta Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro šeimos gydytoja Vida Pranckūnienė teigė, kad ir dabar sulaukia tėvų kartu su savo atžalomis dėl kasmetinio profilaktinio vaikų sveikatos patikrinimo. Vadinamasis karštasis laikotarpis jau prasidėjo.

„Mes visada labai skatiname tėvus registruotis, nelaukti, nes kasmet vaikų dėl profilaktinio sveikatos patikrinimo kreipiasi labai daug. Pagal talonus visų priimti nesuspėtume, todėl šiuo metu priimame ir be jų.

Tėvai neturėtų išsigąsti registruodamiesi profilaktiniam tikrinimui išgirdę, jog vietų nėra, jiems reikėtų tiesiogiai susisiekti su gydytoja ar slaugytoja, mes stengsimės juos priimti, įterpti. Taip pat esame suinteresuoti, kad profilaktinis tikrinimas nenusitęstų iki rudenio, nes yra numatytas laikas, iki kada būtina pasitikrinti. Ateis vasara, gydytojai išeis atostogauti ir susidarys grūstis, ne tik medikams krūvis didelis, bet ir patiems tėvams bus nepatogu, vėl sulauksime nepasitenkinimo, kad reikia laukti eilėse.
Kviečiu visus tėvelius su vaikais ateiti ir tikrintis sveikatą, norėtume, kad pas mus jie pradėtų lankytis nuo pavasario“, – kalbėjo gydytoja.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video