2024/04/25

 

SUNKIAI PAGYDOMI ŽEMĖS SKAUDULIAI

Nacionalinės žemės tarnybos direktorius Laimonas Čiakas Kupiškio ūkininkams pateikė naujausios statistikos ir atsakė į klausimus. Autorės nuotrauka

Nacionalinės žemės tarnybos direktorius Laimonas Čiakas Kupiškio ūkininkams pateikė naujausios statistikos ir atsakė į klausimus.
Autorės nuotrauka

Jeigu tik iškyla kokių žemės reikalų, beveik be dvejonių galima teigti, jog problemos garantuotos, sklandžiai ir greitai viską išspręsti vargiai pasiseks. Taip kalba dažnas žemės savininkas, nuomotojas ar laikinas naudotojas.

Ada DVARIONAITĖ

Vis taiso ir tikslina

Šios painiavos priežastys yra objektyvios – kelis dešimtmečius vykdoma ir vis neužbaigiama žemės reforma, dažnai keičiami ir papildomi įstatymai, politinių valdžių kaita, nauji ministrai su naujais įsakymais, direktyvomis ir vykdymo taisyklėmis. Kad visi šie pokyčiai nepraslystų pro akis, reikia būti atidžiu stebėtoju, skaitytoju ir dar turėti gerų patarėjų, kad padėtų perskaityti visus biurokratų kūrinius. O kad ir perskaitysi, jau gali būti šaukštai po pietų.
Taigi žemės reikalai yra išskirtinai svarbūs ūkininkams.

Pirmadienio popietę į rajono Savivaldybės Žemės ūkio ir bendruomenių skyriaus salę susirinkę Lietuvos ūkininkų sąjungos rajono skyriaus nariai nekantraudami laukė susitikimo su Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktoriumi Laimonu Čiaku bei jo pavaldiniais. Direktoriui kupiškėnai buvo iš anksto pateikę pluoštą klausimų, nemažai jų kilo ir iš salės. Susirinkime dalyvavo ir NŽT Kupiškio padalinio vadovė Aušra Uldukienė.

Tarnybos direktorius susitikimo pradžioje pažėrė statistikos. Pasirodo, Kupiškio rajone nuosavybės teises į žemę likę atkurti tik vienam piliečiui, 8 prašymai yra įstrigę dėl įvairių kliuvinių. Šalyje žemės nuosavybė dar neatkurta 1240 žmonių, per 3 tūkst. piliečių prašymų patenkinti sudėtinga, pretendentams vis neapsisprendžiant ar emigravus, ar patiems nesirūpinant.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video