2024/04/25

 

KAIP KASDIENIS DARBAS PAKYLĖJA „AD ASTRA“ (IKI ŽVAIGŽDŽIŲ)

Iš kairės: Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas, Lina Matiukaitė, Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičiaitės-Bitės viešosios biblliotekos direktorė Rima Maselytė. Nuotrauka iš Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekos archyvo

Prieš dvejus metus Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka pagerbti regiono bibliotekininkų bendruomenės darbščiausiems žmonėms įsteigė nominacijas „Ad astra“.

Jų prasmė – įvertinti ne tik profesinius kolegų pasiekimus, kūrybiškumą, bet ir žmogišką kilnumą, asmeninį dvasinį tobulėjimą, gebėjimus dalytis savo žiniomis ir patirtimi su visa bendruomene, ją telkti ir kultūriškai ugdyti, taip, kaip gyveno ir dirbo pati G. Petkevičaitė-Bitė.

Ada DVARIONAITĖ

Pernai nominacijos būrėsi aplinkui Panevėžį, toliausiai nuklydo iki Panevėžio rajono, o atokesnės regiono bibliotekos, bendruomenės ir bibliotekininkų bičiuliai skaitytojai nebuvo aktyvūs, siūlydami pretendentus.

Šiemet nutiko kitaip, pasisekė kupiškėnams. Bibliotekos kolegų, literatų klubo „Lėvens balsai“ ir bendruomenės atstovų rekomendacijos įtikino vertinimo komisiją ir nominaciją „Ad astra“ regiono savivaldybių viešųjų bibliotekų kategorijoje ji paskyrė Linai Matiukaitei, Kupiškio viešosios bibliotekos Kraštotyros ir edukacijos skyriaus vedėjai.

„Ad astra“ ženklo autorius – skulptorius A. Pajuodis.

Kaip sakė vertinimo komisijos pirmininkė Ramunė Greiciūnienė, konkurse kviesta dalyvauti Panevėžio ir Utenos apskričių 12 rajonų bibliotekų, pretendentai rimti ir svarūs, bet kupiškėnės aktualus ir įdomus darbas, unikali šimtmečio kupiškėnų rinkimų idėja sužavėjo išskirtinumu, įtraukiant visą bendruomenę.

Ženklo pažymėjime išvardytos nominantės vertybės ir darbai, kurie buvo svarbūs ir išskirtiniai per pastaruosius pusantrų metų.

Tai kūrybiškumas, profesionalumas, originalios idėjos rengiant ir įgyvendinant išskirtinį Lietuvos atkūrimo šimtmečiui skirtą projektą „Kupiškėnai – Lietuvos istorijoje“, bendruomeniškumą skatinantys projektai, profesionalios kraštotyros publikacijos, aktyvi profesinė veikla, sukauptos patirties sklaida, įkvepiantis darbštumo ir kasdienio tobulinimosi pavyzdys kolegoms, nuoseklus Kupiškio krašto garsinimas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video