2024/04/20

 

ARTĖJANT ATOSTOGŲ SEZONUI – Į MIGRACIJOS SKYRIŲ

Savo atostogų planus daugelis žmonių susidėlioja iš anksto. Nebekelia nuostabos, kad lietuviai dažnai poilsiauja užsienyje, tačiau svarbu ne tik išsirinkti atostogų šalį, būtina pasirūpinti ir asmens dokumentais. Būtent vasarą migracijos skyriuose interesantų padaugėja, sulaukiama gerokai daugiau norinčių pasigaminti pasą arba asmens tapatybės kortelę. Ne išimtis – ir Kupiškis.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus Kupiškio grupės vyresnioji specialistė Vaida Karalevičienė.
Jurgos Banionienės nuotrauka

Jurga BANIONIENĖ

Srautai padidėja

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus Kupiškio grupės vyresnioji specialistė Vaida Karalevičienė patvirtino, kad išties vasarą žmonių srautas visada išauga.

„Nuo gegužės jų pradeda daugėti, tai tęsiasi maždaug iki spalio. Paskui daugiau gyventojų sulaukiame prieš Kalėdas“, – kalbėjo ji.

Tai aktualu ne tik keliaujant į svečias šalis. Atostogų pas tėvus, artimuosius grįžta ir emigrantai, jie taip pat stengiasi pasirūpinti savo asmens dokumentais, nes ambasadose reikia laukti gerokai ilgiau.

Pašnekovė priminė, kad galima pagamintą dokumentą paimti vienam iš prašyme nurodytų artimųjų, kuris paskui pasą ar asmens tapatybės kortelę tiesiog išsiunčia į tam tikrą užsienio šalį. Anksčiau tam reikėjo notaro įgaliojimo.

Dėl dokumentų kreipiasi ir atžalas auginantys tėvai.

„Didelių problemų dėl eilių nėra, visi suspėja. Dabar Asmens dokumentų išrašymo centras per vieną darbo dieną dokumentų neišrašinėja, pats skubiausias variantas – penkios darbo dienos, bet Kupiškyje keblumų dėl to nekyla, paprastai jie pristatomi anksčiau“, – sakė V. Karalevičienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video