2024/04/25

 

ŠIMTMEČIO DEBATAI: KAIP VISKĄ LIETUVOJE OPTIMIZUOTI IR IŠLIKTI OPTIMISTAIS?

Gausi Seimo narių komanda Kupiškio kultūros centre, susidomėjusių debatais žmonių ne kažin kiek. Autorės nuotrauka

Prasmingai diskutuoti – nelengva užduotis, netgi su draugu, o ką kalbėti apie idėjinį oponentą. Pirmadienio vakare tokios sudėtingos užduoties ėmėsi būrelis Seimo narių, priklausančių Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai. Pavakare į Kupiškio kultūros centro vitražų salę susirinko susidomėjusieji iš anksto paskelbtais „Šimtmečio debatais“ apie įvairias reformas, pertvarką, emigraciją, darbo jėgos problemas.

Ada DVARIONAITĖ

Daugiausiai atėjo diskusijos organizatorių bendrapartiečių ir vietos politikų. Nesusijusių su diskutuotojais gal buvo arti dešimties ir dar žiupsnelis žiniasklaidos atstovų. Diskusiją vedė Subačiaus seniūnijos seniūnas Vidmantas Paliulis. Svečiai visus padrąsino kuo aktyviau klausti ir netgi užduoti nepatogių klausimų.

Paprastus klausimus uždavinėjo prijaučiantieji debatų dalyviams, nepatogius – vietos politikai, bet ne visi. Gana linksma intriga debatų klausytojams – valdančiųjų polemika, tik vieni valdantys ir turį sprendimų galią Seime, o kiti čia, Kupiškyje. Kas vieniems atrodo pozityvu, antriems aiškiai kritikuotina.

Gausybė įvairių sričių pertvarkų ir permainų yra didelis visuomenės šokas, ar ne per greitai, ar ne per daug? Nemažėjantis ministerijų biurokratizmas, didėjantys mokesčiai, augančios kainos parduotuvėse, darbdavių savivalė… Tokiais negatyviais reiškiniais piktinosi rajono Tarybos nariai Algirdas Valiušis, Saulius Dugnas, Skaistutė Paulauskienė, Leonas Apšega.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video