2024/04/19

 

IŠSIUVINĖTOS PASLAPTYS

Parodos viešnios (iš kairės) Donata Jutkienė, Lina Jonikė ir Erika Drungytė. Autorės nuotrauka

Parodos viešnios (iš kairės) Donata Jutkienė, Lina Jonikė ir Erika Drungytė.
Autorės nuotrauka

Kupiškėnai turi retą progą iki birželio 4 dienos susipažinti su garsios menininkės, vienos iš šių metų Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatės, tekstilininkės Linos Jonikės, kūryba. Menininkė Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto Tekstilės katedroje dėsto siuvinėjimo disciplinas, yra konceptuali siuvinėtoja. Beje, jos giminės šaknys yra ir Kupiškio krašte.

Etnografijos muziejuje L. Jonikės darbų paroda „Paslaptys II“ atidaryta balandžio 27 dieną.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kad garsios menininkės kūryba pasiektų kupiškėnus, pasirūpino Donata Jutkienė, studijuojanti tekstilę Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultete. L. Jonikė yra Donatos dėstytoja.

Savo parodą pristatė pati autorė. Ji teigė, kad tai privalumas ir proga betarpiškai pabendrauti su žmonėmis, atėjusiais pasižiūrėti jos darbų.

Parodoje eksponuojami siuvinėti fotoplastikiniai paveikslai, instaliacijos iš tuščių šovinių gilzių, antpirščių ir kitų menininkei svarbių daiktų. Paslaptį kuria realistinių fotografijų vaizdo pridengimas siuvinėta skraiste, dangalu. Taip pat kiekvieno instaliacijoms panaudoto daiktelio savita istorija.
„Visi turime paslapčių. Dirbdama bendradarbiauju su fotografais. Kuriant taką iš tuščių šovinių gilzių man prireikė ir architekto patarimų. Norėjau, kad tos gilzės tvirtai laikytųsi ir nesiklaipytų žmogui einant per jas“, – sakė menininkė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video