2024/04/18

 

LĖŠŲ VIETINĖS REIKŠMĖS KELIAMS TVARKYTI – DAUGIAU NEI PERNAI

Paskutiniame Kupiškio rajono tarybos posėdyje paskirstytos šių metų Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos, skirtos vietinės reikšmės keliams (gatvėms) tiesti, rekonstruoti, taisyti, prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti.
Iš Kelių priežiūros ir plėtros programos rajono Savivaldybei skirta 733,4 tūkst. eurų.

Jurga BANIONIENĖ

Lėšų padaugėjo

Savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojo Mažvydo Šalkausko teigimu, šiais metais Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos lėšų vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti ir tvarkyti skirta 30 tūkst. eurų daugiau nei pernai. „Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos skirstomos pagal nustatytą tvarką. Tai priklauso nuo savivaldybės turimų kelių ilgio, gyventojų skaičiaus ir žemės ūkio naudmenų ploto“, – kalbėjo pašnekovas.

58,7 tūkst. Eur skirta saugaus eismo priemonėms įgyvendinti, vietinės reikšmės kelių ir gatvių einamiesiems tikslams – 308,8 tūkst. Eur. Pasak M. Šalkausko, pagal rajono Tarybos patvirtintą tvarką, iš pastarosios sumos 40 proc. gautų lėšų skiriama Kupiškio miesto gatvėms taisyti ir 60 proc. – seniūnijų keliams ir gatvėms tvarkyti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video