2024/04/19

 

ATASKAITAS PATEIKUSIEMS RAJONO VADOVAMS – IR PAGYROS, IR KRITIKOS STRĖLĖS

Metinę ataskaitą pateikusiam merui Dainiui Bardauskui Tarybos nariai turėjo nemažai klausimų. Neišvengė rajono galva ir kolegų kritikos. Jurgos Banionienės nuotrauka

Balandžio 26 dieną Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje rajono politikai aptarė net 58 pagrindinės ir 2 papildomos darbotvarkės klausimus, vienas buvo pateiktas svarstyti. Daug klausimų kilo pritariant įstaigų vadovų praėjusių metų veiklos ataskaitoms.

Tarp jų – rajono vadovo Dainiaus Bardausko ir administracijos direktoriaus Mariaus Mališausko darbų kraičio vertinimas.

Šiems vadovams Tarybos nariai turėjo daug pastabų, bet rado ir už ką pagirti.

Jurga BANIONIENĖ

Ataskaita – šimtas puslapių

Pristatydamas savo praėjusių metų veiklos ataskaitą Savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas prisipažino, kad pernai buvo sulaukęs komentarų, kad ji didelė – net 106 puslapiai.

„Šiemet į tai atsižvelgta ir ataskaita sutrumpėjo iki 100 puslapių“, – juokavo administracijos vadovas.

M. Mališauskas pristatė keletą skaidrių, kuriose išskyrė svarbesnius veiklos momentus.

Kalbėta apie administracijos darbuotojų skaičių, struktūros pokyčius ir įgyvendintas naujoves, kaip augo biudžeto pajamos ir kaip jos pasiskirstė.

Apžvelgti ir per 2017 metus atlikti infrastruktūros gerinimo darbai, europiniai projektai, viešieji pirkimai.

„Ne viskas 2017 metais sekėsi kaip norėta, ne viskas buvo kaip sviestu patepta, bet administracijos darbai buvo pastebėti ir įvertinti trimis apdovanojimais – „Europos burių“, „Auksinės krivūlės“ ir Vidaus reikalų ministerijos apdovanojimu už gerąją konsultavimosi su gyventojais patirtį“, – džiaugėsi M. Mališauskas ir už tai padėkojo visam administracijos kolektyvui.

Rajono Tarybos nariai direktoriui uždavė nemažai klausimų. Valentiną Beinorį domino, kaip juda išmaniosios perėjos įrengimo darbai. Pasak M. Mališausko, čia ne viskas vyksta taip, kaip norėtųsi. Rangovams už darbus nesumokėta, kadangi jie nebaigti. Bendraujama, tačiau iš rangovų sulaukiama tik pažadų. „

Tikriausiai bus einama link sutarčių nutraukimo“, – apgailestavo jis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video