2024/04/25

 

ATŠILUS ORAMS ŽYDŲ KAPINĖS VIRSTA ŠIUKŠLYNU

Autorės nuotraukos

Pirmadienio rytą į redakciją paskambinusi kupiškėnė informavo apie netvarką prie Kupiškio žydų kapinių – pilna įvairiausių šiukšlių, primėtyta alkoholio butelių. Jei koks svečias užeitų ar pats pas mus dažnai viešintis Izraelio ambasadorius, nors prasmek iš gėdos.

Jurga BANIONIENĖ

Kur pažvelgsi – vien šiukšlės

Išties, nuskubėjus į vietą buvo akivaizdžiai matyti, kad valytojos čia seniai būta. Mėtėsi stiklo buteliai, skardinės, kitokia tara, cigarečių pakeliai, įvairios buitinės atliekos. Pridaužyta ir žvakidžių.

Užkalbinta netoliese šunelį vedžiojusi miesto gyventoja piktinosi, kad tokį vaizdą šioje vietoje matanti dažnai. „Ir geria, ir rūko, ir ant suoliukų jaunimas, paaugliai nuolat sėdi, stiklų pridaužyta. Kiekvieną dieną tas pats, o ypač – savaitgaliais. Užvakar vaikštinėjome, alkoholio butelių dar nebuvo, o vakar ryte jau mėtėsi. Labai netvarkinga, į kurį kampą bepažvelgsi, vien šiukšlės. Komunalininkų valytojos, matyt, visko sutvarkyti nebespėja. Jei kokie svečiai atvyktų, kaip tokią vietą parodyti reikėtų?“ – kalbėjo kupiškėnė.

Anot moters, šios problemos sprendimas galėtų būti paprastas – tereikėtų stebėjimo kamerą pastatyti, tai šiukšlintojus tikrai drausmintų.

Ji pastebėjo, kad neišvežti ir pernykščiai lapai, likę prie netoliese augančių eglių sugrėbti. Akis badė ir vienas nuvirtęs paminklas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • atsakymas žydei
    kaip žinoma, Europoje žydų kapai apverti spygliuota tvora, apšviesti dieną naktį, pastatytos kameros, aplankyti galima tik su leidimais

Rekomenduojami video