2024/03/29

 

AURELIJAUS POMĖGIS, TAPĘS SVARBIA GYVENIMO DALIMI

Kupiškio kultūros centro dizaineris Aurelijus Sabaliauskas džiaugiasi, kad jo darbas kūrybiškas. Jurgos Banionienės nuotrauka

Kupiškio kultūros centro dizaineris Aurelijus Sabaliauskas džiaugiasi, kad jo darbas kūrybiškas.
Jurgos Banionienės nuotrauka

Panevėžietis, šiuo metu Rokiškio rajone, Panemunėlyje, gyvenantis Aurelijus Sabaliauskas po truputį pripranta prie Kupiškio. Kultūros centre dizaineriu dirbantis savamokslis menininkas džiaugiasi kūrybišku darbu, nes tai jam artima sritis. Nuo vaikystės Aurelijus piešia žmonių portretus ir net pretenduoja tapti tautodailininku.

Jurga BANIONIENĖ

Piešia portretus

Mėnesį Kupiškio kultūros centre dizaineriu dirbantis A. Sabaliauskas tvirtino, kad naujos pareigos jam patinka. Kultūros centras – meno sklaidos vieta, o menas Aurelijui nuo vaikystės buvo artimas. Iki šiol jis taip pat dirbo kūrybinį darbą, buvo laikraščio „Gimtasis Rokiškis“ darbuotojas.

„Mano darbas susijęs su reklama, kuriu skelbimus apie Kultūros centre vykstančius renginius“, – sakė pašnekovas.

Jis džiaugėsi ir nauju kolektyvu, neabejojo, kad rasti bendrą kalbą pavyks.

Aurelijus yra kilęs iš Panevėžio, čia iki šiol gyvena jo tėvai. Dar mokykliniais metais jis ėmė domėtis daile. „Piešti pradėjau nuo mažens. Atsimenu, buvau aštuonerių metų, kartą už neparuoštus namų darbus iš auklėtojos gavau neigiamą pažymį. Iš nusivylimo ėmiau ir nupiešiau jos portretą ir padėjau ant stalo“, – prisiminė pašnekovas. Mokytoja pastebėjo vaiko polinkį į kūrybą. Vėliau Aurelijus vis dažniau ėmė piešti žmonių portretus. Paklaustas, kuo sužavėjo būtent jų piešimas, A. Sabaliauskas sakė, kad labai mėgsta tokiu būdu atspindėti žmonių nuotaikas.

Aurelijus turi fizinę negalią – įgimtą plaštakos ydą, bet tai jam netrukdo. Vyras pieštuką valdo tik dviem pirštais. Piešti jam išeina labai natūraliai, sunkiau buvo prisitaikyti prie aplinkos, atlikti įvairius buities darbus. Savo negalios Aurelijus seniai nejaučia ir apie tai negalvoja.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tikrai daugumai renginių jau reikia gero dizainerio rankos.O su prijaučiančiais meno mylėtojais vaizdelis tampa labai jau bobutiškas ar kičinis.Tegul tik dirba vyriškis,matysim rezultatus ir svarbu,kad nenusibuteliuotų,kaip jo pirmtakas.Bet aplinka kaip ir nebe ta.

  • Kažkada užteko vieno dizainerio Kalvelio? Kai renginiai tokie brangūs, aišku gali sau leisti išlaikyti bet ką. Nors ir astrologus.

  • Tai kiek ten darbuotojų? Tik darbo kokybė ar gerėja?

Rekomenduojami video