2024/04/23

 

ŠUNŲ ŠEIMININKAMS NEBEBUS MOKESČIO

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Praėjusiais metais gyventojai dar raginti registruoti savo šunis ir sumokėti metinį rinkliavos mokestį.

Ši prievolė paskutiniame Tarybos posėdyje panaikinta, todėl daugiabučiuose namuose gyvenančių šunų šeimininkų nebespaus papildomas mokestis.

Audinga SATKŪNAITĖ

Pagal UAB ,,Kupiškio komunalininkas“ turimą sąrašą užregistruoti 336 šunys. Pasak Teisės ir viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Jovitos Bakanaitės, šis sąrašas nuolat keitėsi, nes vieni netekę augintinio iš jo išsibraukdavo, o kiti – įsirašydavo.

„Vien per 2017 metus registruoti 142 šunys. Katės nebuvo registruojamos“, – pabrėžė pašnekovė.
Pagal anksčiau rajone galiojusias taisykles daugiabučiuose namuose gyvenančių šunų šeimininkai privalėjo mokėti metinį 2,90 Eur rinkliavos mokestį už laikomą gyvūną.

Anot J. Bakanaitės, rinkliavos mokestis iš daugiabučiuose namuose gyvenančių šunų šeimininkų buvo panaikintas remiantis tuo, kad nuo 2018 m. sausio 1 d. neteko galios Lietuvos Respublikos rinkliavų įstatymo 11 straipsnio 1 dalies 7 punktas, t. y. atsisakyta vietinės rinkliavos už gyvūnų laikymą daugiabučiuose namuose. Iki 2018 m. sausio 1 d. minėtas Rinkliavų įstatymo punktas numatė savivaldybės taryboms teisę nustatyti vietinę rinkliavą už daugiabučiuose namuose laikomus šunis ir kates.

Šunų maistas internetu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video