2024/03/29

 

EGZAMINŲ PRADŽIA: NAUJOVĖS ABITURIENTAMS, PIRMAUJA ANGLŲ KALBA

Apie šių metų abiturientų egzaminų naujoves papasakojo Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Valda Tilienė. Jurgos Banionienės nuotrauka

Šią savaitę visiems šalies abiturientams prasidėjo didysis išbandymas – pagrindinė valstybinių brandos egzaminų sesija.

Balandžio 4–6 dienomis jie laikė užsienio kalbos (anglų) egzamino kalbėjimo dalį, taip pat vyko rusų, prancūzų kalbėjimo atsiskaitymai.

Dabar pertrauka iki gegužės mėnesio. Kokie egzaminai šiemet populiariausi tarp kupiškėnų abiturientų, kokios naujovės numatytos?

Jurga BANIONIENĖ

Pirmą kartą – pasirenkamasis brandos darbas

Balandžio 4 dieną prasidėjusi pagrindinė brandos egzaminų sesija baigsis birželio 22 dieną valstybiniu chemijos egzaminu.

Jau įgyvendinta ir didžiausia šių metų naujovė abiturientams – pasirenkamasis brandos darbas.

„Jis atsirado tik šiais mokslo metais. Pasirenkamasis brandos darbas prilyginamas mokykliniam brandos egzaminui. Jei brandos darbas yra iš pirmo ar antro konkursinio dalyko ir jis įvertinimas 9 arba 10, tai mokiniui prie stojamojo balo pridedama 0,25. Tai gana gera paspirtis stojant. Brandos darbą laikyti buvo pasirinkę 8 rajono abiturientai, bet jį atliko ir gynė trys merginos. Visų darbai – iš biologijos, nes jos galvoja apie medicinos studijas, džiugu, kad darbai tikrai stiprūs. Šalies mastu rengti brandos darbus rinkosi 288 mokiniai“, – pasakojo Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Valda Tilienė.

Galutiniai pasirenkamojo brandos darbo rezultatai turėtų paaiškėti netrukus, kai darbus įvertins Nacionalinis egzaminų centras.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video