2024/04/23

 

SUSIBŪRUSIŲ ALUMNŲ VEIKLOS PRADŽIA – SĖKMINGA

Į Kupiškyje surengtas „Pokyčių dirbtuves“ susirinko nemažai dalyvių, kurie įrodė, kad pokyčiai mieste turi prasidėti ne tik nuo kalbų, bet ir nuo realių darbų. Autorės nuotrauka

Vieno ar kito miesto gyventojai neretai yra linkę padejuoti ir išvardyti gyvenamosios vietos trūkumus, bet imtis iniciatyvos į savo rankas nenori. Viena didžiausių problemų Lietuvoje yra apatija, todėl iš Kupiškio kilę ir čia gyvenantys žmonės suvienijo jėgas, kad mieste atsirastų teigiamų pokyčių.

Audinga SATKŪNAITĖ

Noras išlaikyti ryšį

Kupiškio alumnų bendruomenės subūrimo iniciatorius Tomas Niurka sakė, kad tokia idėja kilusi praeitų metų pabaigoje per „Globalios Lietuvos apdovanojimus“, kai diskutuota apie regionų plėtrą. Tuomet jis susipažinęs su „City alumni“ iniciatoriais ir pasiteiravęs, ar kituose miestuose gyvenantys kupiškėnai yra susibūrę į bendruomenę. Neigiamas atsakymas T. Niurką paskatino imtis iniciatyvos suvienyti iš to paties miesto kilusius žmones į bendrą veiklą Kupiškio labui.

Pirmas Kupiškio alumnų susitikimas Vilniuje įvyko sausį. Pasak T. Niurkos, tuomet buvo pasidalyta įvairiomis idėjomis, kokių iniciatyvų galima būtų imtis.

„Žmonės išsakė norą kažką daryti – nuo to viskas ir turi prasidėti. Vieni nori rengti kultūrinius ir socialinius projektus, antri turi dar kitokių idėjų. Norime bendradarbiauti ir padėti savivaldai, jeigu jiems reikės specialistų konsultacijų, pasidalyti kontaktais. Pagrindinis siekis – suburti kuo daugiau žmonių ir tie, kurie nori išlaikyti ryšį su gimtuoju miestu, galėtų tą padaryti“, – sakė pašnekovas.
Anot jo, kol kas sunku kalbėti apie Kupiškio alumnų bendruomenės branduolį, nes jų veikla tik įsibėgėja, bet veiklos pradžią vadina pavykusia ir sėkminga.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video