2024/03/28

 

RIMTI SIGNALAI SEIMO DAUGUMAI

Protesto dalyvių reikalavimai šiandien bus įteikti Seimui. Manto Repečkos nuotrauka

Protesto dalyvių reikalavimai šiandien bus įteikti Seimui.
Manto Repečkos nuotrauka

Kovo 13 d. Seime nepavykus atimti iš Mindaugo Basčio, kaltinamo sulaužius Seimo nario priesaiką ir pažeidus Konstituciją, parlamentaro mandato, kilo neregėtas politinis triukšmas. Jis tęsiasi ir toliau, nors politikas pranešė, jog traukiasi iš Seimo pats. Ketvirtadienio popietę Nepriklausomybės aikštėje priešais Seimą surengtas protesto mitingas „Mes kaltinam“, kurį organizavo „Laisvės TV“. Į jį suplūdo tūkstančiai lietuvių.

Kaip vertina Konstitucinio Teismo sprendimą pamynusio Seimo darbą Kupiškio krašto politikai, kokie poslinkiai galėtų išgelbėti šios institucijos reputaciją?

Jurga BANIONIENĖ

Į mitingą užsuko

Pakalbintas Seimo narys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūno pavaduotojas, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Jonas Jarutis, teigė, kad pats į protesto mitingą buvo užsukęs, bet neilgam, nes iki tol dalyvavo posėdyje. „Pabuvau keliolika minučių. Įdomu buvo pažiūrėti į žmonių nuotaiką, reakcijas. Manau, gal ir reikėjo, vis dėlto apie mus kalba, mums siunčia priekaištus“, – kalbėjo pašnekovas.

Paklaustas, ką mano, kad į protesto akciją prieš Konstituciją ir demokratiją pamynusį Seimą prie parlamento susirinko tiek daug aktyvių piliečių, J. Jarutis atsakė, jog, matyt, tokiu būdu žmonės norėjo išsakyti savo nuomonę. „Bendras mūsų darbas, ypatingai tada, kai nepatvirtinome Mindaugo Basčio apkaltos, žmones papiktino ir jie susirinko į mintingą pasakyti savo nuomonę, tai, kad mes ne visai taip darome, kaip jie tikėjosi. Aš mitinge nekalbėjau, bet girdėjau žmonių reakcijas, viskas vyko labai demokratiškai, diplomatiškai. Tokia forma pareikšti savo nuomonę tinkama. Reikalavimai susakyti, kiek jie pagrįsti, ar atitinka teisės aktus, vertinsime. Žmonės turi numatytą galimybę teikti įstatymo projektus, reikia surinkti 50 tūkst. parašų ir tai galima daryti. Manau, kad taip kai kurie projektai ir išsirutulios“, – kalbėjo J. Jarutis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Labas visiems. Neteko būti mitinge. Kupiškio vėliavų irgi nesimatė. Giliausia pagarba L.Tapinui ir visiems organizatoriams. Viskas kvepėjo pavasariu ir Sąjūdžiu. Toks seimas daro gėdą Lietuvai. Nustebino valstiečių pozicija – vis prašneko, kad mitingas būtent prieš juos. Betgi minia sakė VISAS seimas VON! Susireikšmino? Trūko mitinge mūsų vėliavų, bet turime šansą pasirašyti po platinama peticija už pirmalaikius seimo rinkimus. Pasiieškokit jos internete ir pasirašykit. Ten, tarp kitko trūksta kupiškėnų parašų. Ne kiek iš 24550 jau padėtų.Ačiū. Pagarbiai algirdas valiušis

Rekomenduojami video