2024/03/28

 

APLINKOSAUGININKŲ PERNAI TIRTI SKUNDAI

Šiame pastate įsikūrusi Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūra. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūroje ataskaitiniais 2017 metais dirbo 2 aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę vykdantys pareigūnai.

Agentūros vedėja Vita Stančikienė specializuojasi vandens, gamtos išteklių naudojimo, aplinkos oro srityse, o vyr. specialistė Neringa Urbonienė – kraštovaizdžio, aplinkosauginių mokesčių, atliekų srityse. 2017 metais vienam pareigūnui vidutiniškai teko 107 patikrinimai (2016 metais vidutiniškai vienam pareigūnui – 104 patikrinimai).

Skundai dėl ūkininkų ir įmonių veiklos

Bendras patikrinimų skaičius 2017 metais sumažėjo apie 20 procentų. Mažėjimą lėmė tai, kad agentūroje ataskaitiniais metais dirbo du pareigūnai (ankstesniais metais dirbo trys pareigūnai). Du pareigūnai atliko mažiau planinių patikrinimų ir surengė mažiau reidų per akcijas. Gautų skundų patikrinimų sumažėjimą lėmė ne darbuotojų agentūroje skaičius, o gautų skundų ir pranešimų skaičius (2017 m. gauta 80 skundų, o 2016 m. – 102 skundai).

Ataskaitiniais metais gauta 80 įvairių skundų (12 skundų dėl ūkio subjektų ir 68 skundai dėl piliečių galimai daromų aplinkosauginių teisės aktų pažeidimų) ir prašymų. Iš jų 26 pasitvirtino, t. y. 33 proc. nuo gautų skundų ir prašymų. Palyginti su ankstesniais metais, bendras per kalendorinius metus gautų skundų ir prašymų skaičius kito – jų gauta mažiau.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video