2024/04/19

 

Į MIESTĄ VASARĄ SUGRĮŠ TRIATLONAS

Rugpjūčio mėnesį Kupiškyje vyks Lietuvos triatlono sprinto čempionatas ir Lietuvos sporto vilčių žaidynės. Viliamasi, kad prie jų pasiseks prijungti ir triatlono Baltijos regiono čempionatą. Autorės nuotrauka

Po vienerių metų pertraukos prie marių vėl rinksis triatlonininkai iš įvairių šalių. Ketvirtadienį Kupiškio rajono savivaldybėje lankėsi Lietuvos triatlono federacijos prezidentas Dainius Kopūstas ir viceprezidentas Saulius Skaburskis. Svečiai su rajono valdžia aptarė, ar Kupiškis vėl galėtų priimti sportininkus, ir derino organizacinius reikalus.

Jurga BANIONIENĖ

Pernai aplenkė

„Mūsų pagrindinis tikslas, kad triatlonas vėl sugrįžtų į Kupiškį“, – sakė Lietuvos triatlono federacijos prezidentas D. Kopūstas.

Paskutinį kartą triatlonininkai pas mus buvo suvažiavę 2016 metais, o pernai rajoną aplenkė. Kupiškyje triatlono varžybos surengtos 12 kartų.

„Praėjusiais metais vyko kito lygio varžybos – Europos jaunių triatlono čempionatas, kurį buvo numatyta organizuoti Kupiškyje, tačiau kai pradėjome viską dėlioti ir spręsti, pamatėme, kad yra labai daug reikalavimų, kurių negalėsime įvykdyti, tiek lėšų, kiek galėjo prisidėti Savivaldybė, neužteks. Pagrindinis dalykas, kad nebuvo sąlygų apgyvendinti tiek sportininkų, varžybų trasa neatitiko keliamų reikalavimų, todėl nutarta, kad jos vyks Panevėžyje“, – kalbėjo D. Kopūstas.

Svečio teigimu, šios varžybos buvo išties neeilinis Lietuvos triatlono įvykis, tad gaila, jog Kupiškyje Europos jaunių triatlono čempionato surengti nepavyko. Kad tokio aukšto lygio renginys vėl grįžtų į Lietuvą, reikia išties didelių lėšų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video