2024/04/25

 

KAIP ŠVENTĖME LAISVĖS GIMTADIENĮ

Autorės nuotraukos

Dvidešimt aštuoneri metai prabėgo nuo atmintinos Kovo 11-osios, kai Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba priėmė aktą „Dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo“. Šią sukaktį, gal ne taip iškilmingai kaip jubiliejinę Vasario 16-ąją, kartu su visa Lietuva minėjo ir kupiškėnai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos renginiai „Tėvynė kaip gražiausia melodija“ Kupiškyje prasidėjo kovo 10-ąją padėkos vakaru, kurį Kultūros centras surengė savo socialiniams partneriams ir visuomenei vitražų salėje. Ta proga koncertavo profesoriaus Virgilijaus Noreikos ugdytiniai Simas Strazdas ir Juozas Janužis bei koncertmeisterė Lina Giedraitytė. Vakaro dalyviai Kultūros centro fojė galėjo apžiūrėti Kupiškio meno mokyklos dailės skyriaus mokinių parodą „Jaunosios kartos dovana Lietuvai“.

Kovo 11-ąją Kupiškio bažnyčioje aukotos šv. Mišios už Lietuvos žmones ir laisvės dvasią. Kupiškio kultūros centro prieigose ir viduje nuo pat ryto šurmuliavo pavasarinė mugė. Čia kupiškėnai galėjo įsigyti verbų, artėjančioms Velykoms skirtos atributikos, įvairių maisto gaminių bei kitų dalykų, taip pat paragauti mero kiaušinienės, maltiečių sriubos ir paaukoti pinigų paramos stokojantiems seneliams.

Šventinę nuotaiką kėlė ir kvietė kartu pasidžiaugti atkurta nepriklausomybe visureigių paradą su Pasvalio ir Rokiškio kolegomis miesto gatvėmis bei Aukštupėnuose surengęs Kupiškio visureigių klubas „35 coliai“.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video