2024/03/19

 

„PASŪDYTA“ KELIO DANGA UŽMINĖ MĮSLĘ

Miesto gyventojų pastabumo ir rūpestingumo negalima neįvertinti. Vos išvydę pabalusias gatves sukruto klausdami, ar ant jų nepilamos medžiagos, kurios gali pakenkti asfalto dangai. Jurgos Banionienės asociatyvi nuotrauka

Į redakciją kreipėsi skaitytojai, kuriems nerimą sukėlė kartais pernelyg pabalusi miesto gatvių asfalto danga. Pasirodo, tai ne akių apgaulė, o realybė, kurią lemia tai, kad atsižvelgiant į oro sąlygas gatvės barstomos ne druskos ir smėlio mišiniu, o liejamos druskos tirpalu.

Audinga SATKŪNAITĖ

Žalos asfaltui neįžvelgia

UAB „Kupiškio komunalininkas“ vadovas Rimantas Adomauskas nuramino gyventojus ir patvirtino, kad ant miesto gatvių šaltuoju sezonu nepilamos jokios ypatingos medžiagos. Kad gatvės nebūtų slidžios, kartais naudojamas ne visiems gerai žinomas įprastas druskos ir smėlio mišinys, o druskos tirpalas.

Anot pašnekovo, išgaravus vandeniui ant dangos paviršiaus lieka druska, kuri ir šviečia baltai.
„Po kurio laiko kelio danga išvažinėjama ir vaizdas pasikeičia. Jai sušlapus taip pat pranyksta baltumas“, – paaiškino R. Adomauskas.

Jis negalėjo tiksliai pasakyti, kada Kupiškio gatvėse buvo pradėtas naudoti druskos tirpalas, tačiau ši medžiaga kaip priemonė nuo slidžios dangos pasitelkta ir praeitais metais.

R. Adomausko teigimu, jokie vidiniai tyrimai ar skaičiavimai apie druskos tirpalo kenksmingumą asfaltui nebuvo atlikti, bet jis įsitikinęs, kad poveikis turėtų būti toks pat kaip druskos ir smėlio mišinio.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • nebuvę žmonės kitose šalyse,nematę, net gaila. Rygoje jau gal 15 metų,kaip druskos tirpalą pila,nes mažiau putros gatvėse būna.

  • Bet tai tikrai neturi ka veikt zmones. Tai asfaltas per baltas tai dar kas negerai.

    • Džiaukis, gal pasisaugos daryt nesąmones, kai žinos, kad žmonės mato. Džiaukis, nes ir už tave žiūri.

      • seniau tuos per daug visko matančius vzdino stukačiais

        • Dabar kaip vadintum tuos, kurie užstoja vagis, banditus, chuliganus? Gerais žmonėm – nestukačiais? 😀

          • kuo susiję vagys,banditai ir druska ant gatvių?

          • Ogi tuo pačiu susiję, kaip piliečių domėjimąsis viešom įstaigom susijęs su stukalinimu.

Rekomenduojami video