2024/04/20

 

PO ŠIMONIEČIŲ ĮSPĖJIMO – NAUJAS RENGINIŲ ORGANIZAVIMO TVARKOS APRAŠAS

Parašiusi Šimonių bendruomenės pirmininkei įspėjimą už kalėdinę mugę, suorganizuotą be leidimo, Savivaldybė suskubo patvirtinti naują renginių organizavimo viešose vietose tvarkos aprašą. Nuotrauka iš Šimonių bendruomenės archyvo

Trečiadienį per rajono Savivaldybės tarybos posėdį patvirtintas Renginių organizavimo Kupiškio rajono savivaldybės viešose vietose tvarkos aprašas.

Iki šiol galiojęs Masinių renginių organizavimo Kupiškio rajono savivaldybės viešose vietose tvarkos aprašas panaikintas. Viliamasi, kad naujas dokumentas bus aiškesnis, mat renginių organizatoriai esą ne visada laikėsi nustatytos tvarkos, o ir ji iki galo nedetalizuota. Vienas tokių pavyzdžių – Šimonių kaimo bendruomenės pirmininkei skirtas įspėjimas už renginį, organizuotą negavus leidimo.

Jurga BANIONIENĖ

Įsigalioja naujas

Renginių organizavimo Kupiškio rajono savivaldybės viešose vietose tvarkos aprašas pateikia bendruosius renginių organizavimo viešose vietose reikalavimus, reglamentuoja saugumą ir tvarką, prašymų leisti organizuoti renginius pateikimo, nagrinėjimo ir leidimų išdavimo tvarką.

Teisės ir viešosios tvarkos skyriaus vedėja Jovita Bakanaitė teigė, kad 2015 metų birželio 25 d. rajono Savivaldybės taryba buvo patvirtinusi Masinių renginių organizavimo Kupiškio rajono savivaldybės viešose vietose tvarkos aprašą. Čia daugiausia orientuotasi į masinių, komercinių renginių organizavimą, o apie visus kitus kalbama labai siaurai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Tai po galais, jau net ir girliandai pakabinti reikės specialaus leidimo? Ką dar sugalvos lietuviškos Korėjos žandarai?

Rekomenduojami video