2024/03/28

 

MAŽOMS LIGONINĖMS VĖL REPETUOJAMAS PAKASYNŲ MARŠAS

Kupiškio ligoninės ateitis neaiški. Šiuo metu ji dirba įprastai ir pacientų nestokoja. Jurgos Banionienės nuotrauka

Sveikatos priežiūros įstaigų ir paslaugų pertvarka Lietuvoje tęsiasi daugiau nei dešimtmetį. Pastaruoju metu prastėjant demografinei situacijai, gausėjant senyvo amžiaus žmonių, šie procesai įgauna naują pagreitį. Planuojama, kad šiemet bus parengtas gydymo įstaigų tinklo optimizavimo planas, kurio pagrindinis rengėjas – Valstybinė ligonių kasa. Sveikatos apsaugos ministerija planuoja stambinti regionų gydymo įstaigas.

Medikai baiminasi, kad toks pertvarkymas atitolins gydymo paslaugų prieinamumą provincijos gyventojams ir visiškai sunaikins mažas rajonų ligonines.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Koją kiša nepalankūs įstatymai

Dzūkijos regionui Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pasiūlė pirmam įgyvendinti eksperimentinį projektą – prie Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės prijungti Druskininkų, Lazdijų ir Varėnos ligonines. Jos taptų Alytuje veikiančios ligoninės padaliniais, kuriuose būtų teikiama tik skubi, neatidėliotina pirminė pagalba, o visais kitais atvejais pacientai būtų siunčiami į Alytų.

Apie panašias galimas Kupiškio ligoninės ir Panevėžio respublikinės ligoninės jungtuves ne kartą yra rašiusios ir „Kupiškėnų mintys“. Ne iš gero gyvenimo, bet iš didelio reikalo šis dalykas svarstytas. Mat norint išgyventi Kupiškio ligoninei, turinčiai daug pagyvenusio amžiaus gydytojų, reikia tvirtesnio stogo.

Savivaldybės vadovus įkvėpė ir teigiamas Skuodo ligoninės prijungimo prie Klaipėdos respublikinės ligoninės pavyzdys. Kupiškėnų delegacija buvo nuvykusi į Skuodą pasisemti patirties.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Skubi pagalba būtinai turi likti, o stabiliai būsenai esant, paguldyti gali ir Panevėžio ligoninėje. Tačiau, kai susiūti žaizdą reikia važiuoiti į kitą miestą, baisu.

  • Nueitu i panevezio ligonines skyriu kolidorius, tai isgirstu tie, kas taip nori jungino, kokia rakstis tie rajonai. Ne jungti, o geriau maziau, bet tureti savo.

  • Jei sujungtu ir del to butu sutaupytos lesos, na pvz ligonines isigyja aparaturos, skiria geresni maitinima, didina gydytoju skaiciu, prieinamuma ir t.t., tada na gal palieki cia kazkiek skubiems ir ka daryti. Bet kur taip padare, tai vienodai trukumas visa ko. Kas ir kur sutaupo? Gal tik tie kur aukstai sedi, tik ne pacientu naudai ir tikrai nei panevezio ligoninei pageres situacija, na niekam kas susijes su gydymu ir gydymusi.

  • baisu,kiek kartų turėjau bėdų,tiek kartų turėjau didelių problemų Panevėžio ligoninėj.Sulaužytu raktikauliu nepriėmė 4 dienas,kol neapsikentęs nuvažiavau į Anykščius ir buvau tą pačią dieną operuojamas.

  • Nelabai jau tikiu tarybos narių veiklumu ir gerais norais.Prižadėjo,prižadėjo rūpintis rajono gyventojais kai ėjo į rinkimus.Bet užėmę kėdes- ramiai sėdi ir imituoja darbą.

    • Tai visoje Lietuvoje taip, žada stebūklus, šiltai atsisėda ir užmiršta savo pažadus.

  • Mera ir tarybos nariai neskubekt jungtis su Panevezio ligonine,nes ten ne tik didele betvarke bet ir daug aplaidumo vaikus antra diena po operacijos su 37.4 temperatura israsineje i namus,bei reike patiems pirkti vaistus kaip pavz.Paracetamoli.Po operacijos namuose vaikas kencia didelius skausmus nakti temperatura kila iki38.6,beje jokiu vaistu neisraso atsakimas tradicinis kreipkitis i seimos gydytoja

Rekomenduojami video