2024/04/19

 

TĖVŲ FANTAZIJA DREBINA VARDYNO ARUODUS

Vardo parinkimas vaikui iš tiesų nepaprasta misija, kurią kiekvienas tėvas bando atlikti atsakingai. Žiūrint į miesto ir rajono gyventojų naujagimiams 2017 metais suteiktų vardų sąrašą, atrodo, kad kiekvienas stengėsi išvengti pasikartojimo. Ar tai reiškia, kad lietuviai nori atsiriboti nuo girdėtų vardų ir plečia savo fantazijos ribas?

Audinga SATKŪNAITĖ

Vardų įvairovė stebina

Kupiškio rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Birutė Kopūstienė sakė, kad praeitais metais naujagimių vardai ypatingai varijuoja, todėl rasti bent keletą tokių pačių ir išskirti populiariausius buvusi nelengva užduotis.

„Anksčiau rajone pasitaikydavo bent po penkis ar šešis vienodus mergaičių ir berniukų vardus, tačiau praeitų metų tendencijos visiškai kitokios. Atrodo, kiek gimė vaikų, tiek skirtingų vardų yra jiems suteikta“, – sakė pašnekovė.

Anot B. Kopūstienės, prie populiariausių mergaičių vardų galima priskirti tokius, kaip Jorė ir Kamilė, kuriuos tėvai suteikė trims dukroms. Tarp berniukų populiariausiais vardais tapo Emilis, Dominykas ir Gustas. Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja pastebėjo, kad kiekvienais metais rajone gimsta mergaitė, kurią tėvai pavadina Une, nes šis vardas vietos gyventojų ypač mėgstamas.

Iš įmantresnių praeitais metais vaikams suteiktų vardų B. Kopūstienė išskyrė tokius mergaičių vardus, kaip Upė, Jūnė, Karilė, Meida, ir berniukų: Aironas, Odisėjas, Neitas. Ypač egzotiškai skamba mažylių, gimusių užsienyje, vardai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video