2024/03/19

 

ŪKIŠKI MOKSLAI SU… VYNO PRIESKONIAIS

Kupiškio rajono ūkininkai ant Karpių dvaro laiptų su Joniškėlio bandymų stoties mokslininkais po seminaro. Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono ūkininkai ant Karpių dvaro laiptų su Joniškėlio bandymų stoties mokslininkais po seminaro.
Autorės nuotrauka

Žmogui pravartu įsiklausyti į gamtos ritmą – jeigu gamta ilsisi, tai atokvėpis visai gyvybės įvairovei, žmogui irgi nėra ko smarkiai spurdėti. Bet kūną tausojant, galima protą įdarbinti.

Gausus būrys Kupiškio rajono ūkininkų praėjusią savaitę keliavo į Joniškėlį Pasvalio rajone, pas tenykščius mokslininkus pasisemti žemdirbystės žinių.

Ada DVARIONAITĖ

„Pagyrimas kupiškėnams, visada džiaugiamės tokiomis ūkininkų iniciatyvomis, nesame sulaukę tokio didelio būrio ūkininkų iš vieno Aukštaitijos rajono“, – pasveikino atvykėlius Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Žemdirbystės instituto Joniškėlio bandymų stoties direktorius dr. Vidas Damanauskas.

Stoties vadovas trumpai papasakojo Karpių dvare įsikūrusios mokslo įstaigos istoriją, pristatė veiklos ir mokslinių tyrimų sritis, o seminarą skyrė dirvožemio našumo, derlingumo didinimo temai. Gausėjant gamtos kataklizmų, metų laikų, sezoniškumo trukdžių, aktualu suvokti įvairių žemės dirbimo būdų ir technologijų – intensyvios, tausojančios, ekologinės, bearimės ir ariminės, mišrios, juostinės – įvairovę ir pasirinkti tinkamą žemei įdirbti techniką, padargus, taip pat ir geriausiai prisitaikiusias, mūsų klimatui tinkamas augalų veisles, išnaudoti sėjomainą derlingumui didinti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video