2024/03/19

 

MENOTYRININKĖS MUZIEJAUS VIZIJA – AKTUALUS IR ATJAUNĖJĘS

Nauja Kupiškio etnografijos muziejaus menotyrininkė Rūta Vitė nėra radikalių pykčių šalininkė, tačiau mano, kad reikėtų išgryninti šiuo metu muziejuje gyvuojančią praktiką. Jurgos Banionienės nuotrauka

Nauja Kupiškio etnografijos muziejaus menotyrininkė Rūta Vitė nėra radikalių pykčių šalininkė, tačiau mano, kad reikėtų išgryninti šiuo metu muziejuje gyvuojančią praktiką.
Jurgos Banionienės nuotrauka

Kupiškio etnografijos muziejuje prieš daugiau nei porą mėnesių pradėjo dirbti nauja specialistė, menotyrininkė Rūta Vitė. Tikrą šiaulietę, o šiuo metu Utenoje gyvenančią moterį į visai anksčiau nepažintą Kupiškį atvedė darbo paieškos. Menotyrininkės manymu, Etnografijos muziejus turėtų tapti viena reikšmingiausių kultūrinių Kupiškio ašių. R. Vitės tikslas yra pasistengti visuomenei atverti kuo platesnį kultūrinį akiratį ir Etnografijos muziejų parodyti ne tik kaip parodų erdvę.

Jurga BANIONIENĖ

Kupiškėnams esate visai nematytas žmogus. Papasakokite, kaip atradote Kupiškį?

Norėčiau pasigirti gražia istorija, bet iš tiesų, tai tiesiog visiškas atsitiktinumas arba likimas. Visuomet troškau dirbti tik meno srityje, stojau mokytis ten, kur norėjau. Pati save tikinau, kad reikia eiti tuo keliu, kur tau sekasi, ir ryžtingai siekti tikslo. Mano puikus asmeninis pavyzdys, kad tuomet ateina ir norimas darbas. Visada turėjau tikslą dirbti pagal išsilavinimą. Tai dabar ir darau, tik tiek, kad ne savo krašte, bet aš manau, jog tai ne problema.

Lietuvoje menotyrininkų nėra daug, turime savo platformą, kur dalijamės žiniomis, pastebėjimais. Pamačiau, kad ieškomas menotyrininkas Aukštaitijoje, pasidomėjau, atvykau į pokalbį ir buvau atrinkta.

Papasakokite apie save, iš kur esate kilusi?

Esu šiaulietė, gimiau ir augau Šiauliuose. Dabar kartu su vyru gyvename Utenoje. Mokykloje (mokiausi Romuvos gimnazijoje) visuomet buvau aktyvus žmogus, dalyvavau kultūriniuose renginiuose. Baigiau Šiaulių dailės mokyklą ir pasirinkau menotyros studijas Kauno Vytauto Didžiojo universitete. Visus traukia sostinė, o aš, skirtingai, norėjau į Kauną. Studijomis esu labai patenkinta.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Dar nematyti darbo o jau liaupsinat ar ne per anksti.

  • Su kokia ne pagarba kalbama apie direktorę. Baisu. Jūs irgi sulauksite tokio amžiaus. Tokio neišprusimo esate kur pagarba vyresniam žmogui . Turbūt ir savo tėvų negerbiate

  • Galvojau si mergina sales ir eksponatu priziuretoja

  • Šaunu, sekmes jaunam žmogui,mazuose miesteliuose lb reikalingas kiekvienas jaunas menininkas.

  • Vyresniems,seniems mūsų šalyje nebėra vietos,deja,diskriminacija pagal amžių kvepiaJokios pagarbos.O dar pensinį amžių iki 65 m. Padidino ir tai dar ne riba.Tai kas bus ateityje?

  • Patys geriausi atsiliepimai apie si zmogu.tikiuos, kad ilgai darbuosis cia! Vien tik is straipsnio galima suvokti jos erudicija. Tikrai is besikeiciancio kolektyvo, viena is geriausiu. Paskutiniu metu iskyrus viena, nieko gero nebuvo. Linkim sekmes ir pokyciu!!!

  • Esi jauna, o jaunų Kupiškiui tikrai reikia, gal kartais pakeisi esamą muziejininkę direktorę, net koktu žiuret, taip laikas , senei senei į užtarnautą poilsį, bet kažkas trukdo, kam tai yra naudinga? duokit jaunimui erdvę steigėjai , atsimerkit…..

    • Jaunystė- trūkumas, kuris pranyksta savaime

  • Tikiu jaunais zmonemis. Muziejui jie butini. Jeigu jie darbstus, gali nuveikti be galo daug. Kupiskyje tokio jaunimo, kuri teikia gerbti dar tikrai yra. Malonu uzeiti i Upes kepyklele kavinuke, kur vien jauni zmones dirba. Patinka ir Sushi baro jaunimas.

    • Jeigu nėra pagarbos vyresniems (seneliams, tėvams), tai nėra pagarbos ir bendraamžiams, kolegoms darbe. Tik karjerizmas.

Rekomenduojami video